Още един пациент с COVID-19, този път от Свиленград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 22, 2020 12:44

Още един пациент с COVID-19, този път от Свиленград

Акценти

  • Плевен измести София като най-голямо огнище

Свързани публикации

В област Хасково има още едно лице, заразено с COVID-19. Вчера са направени 18 проби за наличие на коронавирусна инфекция. 17 от тях са дали отрицателен резултат, а една – положителен. Позитивната проба е на мъж на 48 години от община Свиленград. Той се е завърнал от Англия на 11 април и е бил поставен под карантина, която е спазвал. На 20 април, пациентът е развил грипоподобни симптоми и е хоспитализиран в инфекциозно отделение на „МБАЛ – Хасково“. Взетата от него проба е реагирала положително на теста за COVID-19. Информацията е от ОблА.

През изминалото денонощие в страната има 49 нови пациенти, с което общо заразени стават 1015. Плевен вече има 17, като 13 са в шивашкото предприятие „Мизия“ и в Червен бряг. От брифинга на НОЩ тази сутрин стана ясно още, че са излекувани общо 174 случая, а вчера починалите са 2, от Сливен жена на 77 години, и 49-годишен мъж, след 11 дни интубация. Съобщи ги ген. Венцислав Мутафчиски, председател на Националния оперативен щаб.

Общо починалите от коронанирус са 47, а при близо 800 носители на COVID-19 прекарват заболяването леко.

„За последните 7 дни имаме почти 300 случая. Докато вървяхме в умерена парабола, тя по-отчетливо се качва, повтори и на този брифинг човекът с генералския мундир.

„Броят на тестваните лица за коронавирус в България са вече 27 000. Очаква се да се правят по 7000 теста седмично и така се хващат по 1 на 1000. Това ще помогне да се хване болестта, ако я има, още в началото, информира проф. Тодор Кантарджиев.

Снимка: МС

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 22, 2020 12:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама