Нови 66 случая на COVID-19, заболяването протича леко у повече от 800

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 23, 2020 09:42

Нови 66 случая на COVID-19, заболяването протича леко у повече от 800

Акценти

  • Излекуваните случаи досега са 190, а от вчера те са 16

Свързани публикации

Потвърдените случаи на носители на вируса COVID-19 в страната са 1081. През изминалото денонощие новите са 66, разпределени в 13 области от страната.

Починалите досега са 50, а активните случаи са 841. Има нови 12 случая сред медицинския персонал.

Това каза пред журналисти началникът на Военномедицинската академия и ръководител на Националния оперативен щаб (НОЩ) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

От всички заразени досега, 262 са настанените в болница за лечение, а останалите са по домовете си и прекарват заболяването леко.

Генералът отново изнесе четири и петцифрени числа за болните и починалите в Германия, САЩ, Франция, Италия и други страни. На този фон статистиката в България изглежда успокоително и се предполага, че е такава в резултат на взетите адекватни мерки.

Предстоят събития, свързани с мюсюлманските празници, а Главното мюфтийство е затворило молитвените домове, където се събират много вярващи. То препоръчва събирането на фамилии да става само в най-тесен кръг.

„Готвят се големи пътувания от Турция, но ще вземат мерки те да се прекратят за този период, заяви шефът с генералския мундир.

От Областна администрация – Хасково съобщават, че през изминалото денонощие са взети 21 проби за наличие на коронавирусна инфекция. Изследваните лица са 19 медицински специалисти и двама пациенти с грипоподобни симптоми. Всички проби са дали отрицателен резултат.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 23, 2020 09:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама