В барове и казина ще допускат само маскирани

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 28, 2020 13:57

В барове и казина ще допускат само маскирани

Акценти

  • Регионален вестник, # 21/905 година XVII, 29 май - 4 юни 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Нощните заведения и казина от понеделник, 1 юни, ще работят, но клиентите в тях ще трябва да са с предпазни маски. Здравният министър Ананиев издаде заповед, с която се разрешава отварянето им, но главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев предупреди, че носенето на предпазни маски няма да отпадне скоро.
Отпадането на мерките стана поетапно. От 22 май бяха разрешени колективните спортни занимания на закрито, без състезателен характер и без публика, а от 26-ти и индивидуалните и колективните спортни занимания за деца до 18-годишна възраст на закрито и на открито. Разрешени са и индивидуалните спортни занимания на закрито и на открито, без състезателен характер и без публика.
В заповед от 20 май, изключение от забраната за провеждане на спортни мероприятия на открито и на закрито се допуска и по отношение на самостоятелните плувни комплекси и басейни.
Със заповедта се разрешават както провеждането на обучение на кандидатите за водачи на моторни превозни средства за оказване на първа долекарска помощ, така и провеждането на курсове за обучение и квалификация на водни спасители.
От 26 май се разрешиха и културно-развлекателни мероприятия, а в Любимец кметът Анастас Анастасов от 27 май разреши провеждането занятия в НЧ „Братолюбие -1884″ и читалищата в селата.
В Гърция заведенията вече работят, а се очаква от 1 юни да се отвори границата с тази страна.
Медиите в Турция също визират тази дата за отваряна на границата им, като цитират план на правителството за облекчаване на мерките срещу коронавируса.
Все още не са ясни правилата, по които хората ще могат да пътуват между отделните държави с цел туризъм или пазаруване.
На брифинг на НОЩ (Националният оперативен щаб) бе съобщено, че ще предложат отпадане на 14-дневната карантина и за влизащи, и за излизащи от страната.
По думите на главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев сериозно се обсъжда разрешаването на игра на откритите детски площадки, както и отварянето на частните образователни центрове. Такава промяна е възможно да има още в началото на юни.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 28, 2020 13:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама