Вила “Армира” затваря до края на годината заради ремонт

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 28, 2020 06:48

Вила “Армира” затваря до края  на годината заради ремонт

Акценти

  • Регионален вестник, # 20/904 година XVII, 22 - 28 май 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Античната вила „Армира“ край Ивайловград затваря за посетители до края на годината. От фейсбук страницата на общината съобщиха, че кметът Диана Овчарова е подписала договор за близо 8 млн. лева за строително-монтажни работи (СМР) и консервационно-реставрационни работи на античната вила.
Срокът на договора е 24 месеца и започва да тече от датата на подписването му – 19 февруари. Финансирането е по проект „Устойчиво развитие на археологически обект – антична вила „Армира“.
Дейностите ще се изпълняват от консорциум „Армира 2020“, в който участват четири фирми – „САТПРО“ ООД, „Вейл Конструкции“ ЕООД, „Стройекспрес–НН“ ООД и „Стройинвестконсулт София“ ЕООД.
Стойността на проекта след проведената процедура е 7,6 млн. лв. с ДДС, като дейностите са разделени на три обособени позиции.
Първата е за подобектите – антична вила „Армира“, археологическия комплекс западно от нея, посетителския център и околното пространство. Тя е спечелена с оферта за почти 6 млн. лв. с ДДС. Втората позиция касае наблюдателната кула и е за близо 700 000 лева с ДДС. Третата е изграждане на алея, разширяване на посетителски паркинг и обръщало за автобуси на стойност 915 600 лв. с ДДС.
Археологическият обект е с обща площ от 22 511 кв. м и е паметник на културата.
Недовършената водонапорна кула е с площ от 10 489 кв. м. За осигуряването на допълнителен паркинг ще се използва имот с площ от 4 923 квадрата.

Обществената поръчка бе обявена през миналата година.

Голямата част от финансирането е осигурено от ОП „Региони в растеж“ с проект „Развитие на туристически атракции“, а собственото участие на общината – до 1,5 млн. лв., се обезпечава чрез заем от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“.

снимка: Архив

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 28, 2020 06:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама