Унищожиха с валяк и трион имитации на световноизвестни марки

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 20, 2018 16:06

Унищожиха с валяк  и трион имитации на световноизвестни марки

Акценти

  • За задържаните имитации са уведомени представители на правопритежателите на марките
  • Процедурите се извършват под контрола на Митница Бургас, а правопритежателите поемат разходите по унищожаването.

Свързани публикации

Близо 70 000 имитации на световноизвестни марки са били унищожени под контрола на Митница Бургас. От съобщението от там се казва, че това са текстилни изделия, спортни обувки, парфюми, аксесоари.

Чрез механично нарязване, са били унищожени  8 650 чифта чорапи, чрез натрошаване – 893 парфюма и тоалетни води и 428 метални ключодържателя.

При другите процедури са били нарязани 50 000 текстилни изделия, по-голяма част от които чорапи, 3 112 чифта спортни обувки и маратонки и 2 562 дамски чанти, портмонета, колани и часовници с логото на хитови брандове.

Фалшивите стоки са конфискувани от митническите служители на Капитан Андреево през 2018 година при опити да бъдат пренесени в нарушение на европейския Регламент №608/2013  и Закона за марките и географските означения.

За задържанията са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени.

От началото на годината до сега при 193 случая на митнически пункт Капитан Андреево са задържани над 250 000 артикула във връзка със защитата на права върху интелектуалната собственост в изпълнение на Регламент 608/2013 г. на ЕС и Закона за марките и географските означения. Най-често задържаните стоки са дрехи, парфюми и тоалетни води, чанти, портмонета, обувки, маратонки, се казва в съобщението на Агенция „Митници“.

Снимка: Митници

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 20, 2018 16:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама