Има 800 свободни работни места за бране на ягоди в Испания

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 19, 2018 10:41

Има 800 свободни работни места за бране на ягоди в Испания

Акценти

  • Работодателите ще проведат скайп интервютата за подбор още в първата половина на януари 2019 г. Очакваното заминаване на одобрените кандидати е през февруари и март 2019 г.
  • Трудовите договори се подписват на място в Испания и съдържат клауза за пробен период до 15 дни.

Испански кооператив търси да наеме 800 кандидати за бране на ягоди в провинция Уелва. Кандидатите трябва да имат опит в селскостопанска работа или желание да работят на полето, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно. В съобщението от Бюрото по труда, се казва, че работодателите предлагат брутна заплата 41,20 € на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и данък общ доход нетното възнаграждение става 39,71 €

Разходите за път до Испания са за сметка на кандидата, като той заплаща билета за автобус предварително или стойността му се удържа от първата му заплата. Връщането до България е за сметка на работодателя, ако работникът остане до края на кампанията и не напусне самоволно работа.

Работното време е определено на 39 часа седмично, разпределени неравномерно и гъвкаво през седмицата според необходимостта на предприятието. Над 39 часа положени в работни или почивни дни, се считат за извънреден труд и се заплащат с 50% над редовното заплащане.

В периода между 15 февруари и 1 юни при необходимост работодателят има право да изведе работниците си на полето и в неделя, ако се събират бързо развалящи се плодове като ягоди, малини, боровинки и къпини. В този случай работниците трябва да почиват в друг ден от седмицата, ако са направили необходимите 39 часа.

Работодателите ще проведат скайп интервютата за подбор още в първата половина на януари 2019 г. Очакваното заминаване на одобрените кандидати е през февруари и март 2019 г. Трудовите договори се подписват на място в Испания и съдържат клауза за пробен период до 15 дни.

Кандидатите следва да заявят своя интерес в бюрата по труда по местоживеене. Подробна информация за работното място може да бъде намерена тук.

Номер на офертата 34100, както и във всяка дирекция бюро по труда.

Снимка: Интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 19, 2018 10:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама