Творци от Елхово – с изложба за Празника на града

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 28, 2016 11:05

Творци от Елхово – с изложба за Празника на града

Акценти

  • В нея намериха място творбите на хора на изкуството като Валентин Стоянов,Стойчо Вълчев, Куман Сталев, Ангел Трънков, Галя Минчева, Димитър Пейчев, Ели Апостолава , Стоян Нейчев, Олга Петкова, Васил Василев, Ивелина Какърова-Вълчанова, Петя Христова, Георги Янчев, Желязко Петков, които са доказали своя талант както у нас така и в чужбина.

Свързани публикации

Изложба на местни творци беше открита в салона на елховското читалище във вторник, 22 март. Тя се намира в салона на читалището и е по по случай Празника на Елхово от кмета на общината. В нея са представени произведения на изкуството от камък, дърво и стъкло. Традицията да се прави подобна изложба се спазва вече втора година.

В нея са окачени картините „Пейзаж” и „Натюрморт” на Ивелина

Какърова, ”Свети Петър“ на Куман Сталев, ”Макове” на Петя Христова, ”Чинар „на Валентин Стоянов, ”Пейзаж”-1 и 2 на Ивана Какърова, ”Възкресение Христово“ на Желязко Петков, ,,Сблъсък”-1 и 2 на Стоян Нейчев, ”Пролетна фантазия” -1 и 2, „Богородица с Младенеца”на Ангел Трънков, ”Увереност“ на Галя Минчева, ”Очакване”-1 и 2 на Георги Янчев, ”Молитва за дъжд” на Васил Василев, ”Попска къща” на Георги Янчев, ”Портрет на бор” и „Пролетно слънце” на Ели Апостолова.

На стената са изложени като произведения на изкуството и куклите на Олга Петкова, а сред творбите е и статуетката „Диана” на Димитър Пейчев”

Особен интерес представляват и изложените „Пластика „ и „Градинска маса“ от дърво на Стойчо Вълчев.

Всеизвестен факт е, че художници като Куман Сталев и Васко Василев прославиха елховското предприятие „Яница” по света благодарение на собствения си талант, а Петя Христова продължава да се представя все по успешно в чужбина.

От името на всички творци доайенът на елховските таланти Васил Василев благодари на градоначалника на града за изказаното уважение.

Със своето разнообразие и колоритност елховката изложба радва очите на посетителите с разнообразието си от багри и настроения.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 28, 2016 11:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.