Творци от Елхово – с изложба за Празника на града

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 28, 2016 11:05

Творци от Елхово – с изложба за Празника на града

Акценти

  • В нея намериха място творбите на хора на изкуството като Валентин Стоянов,Стойчо Вълчев, Куман Сталев, Ангел Трънков, Галя Минчева, Димитър Пейчев, Ели Апостолава , Стоян Нейчев, Олга Петкова, Васил Василев, Ивелина Какърова-Вълчанова, Петя Христова, Георги Янчев, Желязко Петков, които са доказали своя талант както у нас така и в чужбина.

Свързани публикации

Изложба на местни творци беше открита в салона на елховското читалище във вторник, 22 март. Тя се намира в салона на читалището и е по по случай Празника на Елхово от кмета на общината. В нея са представени произведения на изкуството от камък, дърво и стъкло. Традицията да се прави подобна изложба се спазва вече втора година.

В нея са окачени картините „Пейзаж” и „Натюрморт” на Ивелина

Какърова, ”Свети Петър“ на Куман Сталев, ”Макове” на Петя Христова, ”Чинар „на Валентин Стоянов, ”Пейзаж”-1 и 2 на Ивана Какърова, ”Възкресение Христово“ на Желязко Петков, ,,Сблъсък”-1 и 2 на Стоян Нейчев, ”Пролетна фантазия” -1 и 2, „Богородица с Младенеца”на Ангел Трънков, ”Увереност“ на Галя Минчева, ”Очакване”-1 и 2 на Георги Янчев, ”Молитва за дъжд” на Васил Василев, ”Попска къща” на Георги Янчев, ”Портрет на бор” и „Пролетно слънце” на Ели Апостолова.

На стената са изложени като произведения на изкуството и куклите на Олга Петкова, а сред творбите е и статуетката „Диана” на Димитър Пейчев”

Особен интерес представляват и изложените „Пластика „ и „Градинска маса“ от дърво на Стойчо Вълчев.

Всеизвестен факт е, че художници като Куман Сталев и Васко Василев прославиха елховското предприятие „Яница” по света благодарение на собствения си талант, а Петя Христова продължава да се представя все по успешно в чужбина.

От името на всички творци доайенът на елховските таланти Васил Василев благодари на градоначалника на града за изказаното уважение.

Със своето разнообразие и колоритност елховката изложба радва очите на посетителите с разнообразието си от багри и настроения.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 28, 2016 11:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама