Харманлийци аплодираха на крака „Лелята на Чарли“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 28, 2016 11:09

Харманлийци аплодираха на крака „Лелята на Чарли“

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 12/651, година XIV, 25-31 март 2016

Свързани публикации

Харманлийци станаха на крака и аплодираха постановката „Лелята на Чарли“. Легендарният мюзикъл бе представен на сцената на читалището от Държавна опера – Бургас. Макар залата да не бе пълна, зрителите станаха съпричастни с изпълненията на артистите, ако се съди по ръкоплясканията им след всяко действие. За това допринесе обичаният комик Мариан Бачев в ролята на Френкърт Беберлей (Бебз). Режисьор на забавния мюзикъл е Николай Априлов,
Феновете на това изкуство имаха възможност да се насладят на безбройните заплетени ситуации в остроумната комедия, върху който този evergreen фарс, е изграден. Преобличането на мъж в дамски костюм, изпълнявайки женски роля, превръща трудните и заплетени ситуации просто в една шега и забавление. Със всяка една промяна главният герой усеща все по-дълбоко женската природа, започва да флиртува и да се държи като жена, което още повече усилва комедийния ефект. Мариан Бачев се справи отлично.
През цялото действие зрителите имаха усещането, че пиесата е просто едно веселие, прекрасна смесица от английски хумор, руска музика и за разкош – една леля-милионер от Бразилия. Пиесата завърши с хепиенд – няколко женитби, а преди това раздадени чекове за милиони лири. „Всяко безумие има своята логика“ – е казал Шекспир и в това днес никой не се съмнява.
Легендарният мюзикъл на популярният руски композитор Оскар Фелцман „Лелята на Чарли“ е написан през 1973 с либрето по мотиви от едноименната английска комедия на Томас Брандън (Charley’s Aunt 1892). Фарсът счупва всички исторически рекорди за пиеси от този жанр с 1 466 представления и последващи продукции из цял свят, след премиерата на оригинала в Лондон през 1892 г.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 28, 2016 11:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама