Творчеството на Илко Карайчев събра поети и почитатели в Тополовград

Тонка Славкова
От Тонка Славкова март 28, 2016 11:01

Творчеството на Илко Карайчев събра поети и почитатели в Тополовград

Акценти

  • Сакарско ехо, брой 12/1505, година LXXXI, година XIV, 25-31 март 2016

Свързани публикации

„На 10 април покойният тополовграски поет Илко Карайчев щеше да навърши 53 години. Той вече не е сред нас, но ще остане завинаги в сърцата ни” – с тези думи председателят на Клуба на поетите и писателите – Николай Дялков откри Литературно-музикалната среща “Поезията и песните на Илко Карайчев – живи в сърцата ни”.
На събитието, организирано от Клуба, който носи неговото име и от читалищната библиотека, присъстваха поетите: Олга Мальцева – от Мосва, Генка Богданова – от Ямбол, Росен Гъдев – от Габрово, Марин Маринов – от Севлиево, Марин Цанков – от Велико Търново, негови приятели и почитатели, колеги. Сред гостите бяха съпругата, дъщерята и сестрата на Илко.
Много спомени и много мили думи, изречени за приятеля, за колегата, за човека, който беше поет, актьор, музикант, развълнуваха присъстващите. Негови стихове и посветени на твореца четоха гостите и местните поети: Николай Дялков, Петко Илиев, Любов Узунова, Геновева Диманова, Димитър Димитров, секретарят на читалището – Райна Миланова. Любими песни на Илко изпълни със съпровод на китара поетът Росен Гъдев. С него запяха и присъстващите на събитието. С умиление те изгледаха презентацията за театралните превъплъщения на Илко.
Гостенката от Москва – Олга Мальцева, прочете стихотворение, посветено на съпругата на Илко. Тя връчи и Грамота на покойния поет /посмъртно/ и съобщи, че вече неговото име носи Международен поетичен конкурс.
С просълзени очи и много мили думи за своя съпруг Ина Карайчева прие посмъртната му награда – Почетен знак за изключителен личен принос и популяризиране творчеството на български и чуждестранни бардове на територията на България и чужбина. Знакът връчи поетът Марин Маринов.
Близките на Карайчев получиха и писмо от бардовете на летния празник “Солени ветрове”, който се провежда в гр. Бургас. Красимира Ятакчиева – началник отдел “ХСД” в Общинската администрация, поздрави гостите от името на кмета на общината – Божин Божинов и от свое име.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова март 28, 2016 11:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама