Турчин с пет пистолета на кръста опитал да ги прекара през границата

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 3, 2019 14:00

Турчин с пет пистолета на кръста опитал да ги прекара през границата

Турчин, препасан с пет пистолета на кръста, се опитал да ги прекара през границата. За това съобщават от Агенция „Митници“. Оръжията са били открити при личен преглед на шофьора. Той е пристигнал на митнически пункт „Капитан Андреево“ с  товарен автомобил с турска регистрация на 30 август. Пред българските митнически служители е  представил редовни документи за превозваната стока, но митничарят отделил автомобила за щателна митническа проверка. Тогава у него служителите открили пистолетите на кръста му, захванати с колана на панталона. Те били Zoraki M 906, а при първоначалния оглед се установило, че пистолетите са газови, преправени за бойни патрони.

Контрабандно пренасяното оръжие е било иззето.

Общо 4 газови пистолета и 95 патрона за тях, въздушна пушка, всички укрити в личния багаж на пътници, са открити на „Капитан Андреево“ през месец август при щателни митнически проверки на влизащи в страната автомобили.

На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. По случаите са образувани административно наказателни производства, се казва в съобщението.

Снимка: Митници

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 3, 2019 14:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама