Турчин с пет пистолета на кръста опитал да ги прекара през границата

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 3, 2019 14:00

Турчин с пет пистолета на кръста опитал да ги прекара през границата

Турчин, препасан с пет пистолета на кръста, се опитал да ги прекара през границата. За това съобщават от Агенция „Митници“. Оръжията са били открити при личен преглед на шофьора. Той е пристигнал на митнически пункт „Капитан Андреево“ с  товарен автомобил с турска регистрация на 30 август. Пред българските митнически служители е  представил редовни документи за превозваната стока, но митничарят отделил автомобила за щателна митническа проверка. Тогава у него служителите открили пистолетите на кръста му, захванати с колана на панталона. Те били Zoraki M 906, а при първоначалния оглед се установило, че пистолетите са газови, преправени за бойни патрони.

Контрабандно пренасяното оръжие е било иззето.

Общо 4 газови пистолета и 95 патрона за тях, въздушна пушка, всички укрити в личния багаж на пътници, са открити на „Капитан Андреево“ през месец август при щателни митнически проверки на влизащи в страната автомобили.

На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. По случаите са образувани административно наказателни производства, се казва в съобщението.

Снимка: Митници

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 3, 2019 14:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.