За две седмици на Капитан Андреево са задържани златни накити за 90 000 лева

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 2, 2019 15:10

За две седмици на Капитан Андреево са задържани златни накити за 90 000 лева

Акценти

  • Накитите са открити при проверки на четири леки автомобила, влизащи в страната от Турция.

Свързани публикации

Златни накити за над 98 000 лева задържали митническите служители на границата ни с Турция. В тяхното съобщение се казва, че това е станало за последните две седмици на месец август.

При един от случаите, на 24-ти миналия месец, лек автомобил, влизащ от Турция, е бил отклонен за щателна митническа проверка. При нея в естествените кухини на пода и зад предните седалки са открити 51 пръстена, медальона, синджира, гривни, обици и монети, от жълт метал.  Според  експертизата на вещото лице откритите изделия са от 14 и 22-каратово злато с общо тегло 805 грама на стойност близо 50 000 лева. Установено е, че 483.95 грама от откритите бижута са на водача на автомобила, а  другите  321.05 грама са на неговия спътник. И двамата са турски граждани.

При други три случая, на 13, 15, 21 август, при проверка на три леки автомобила, пътуващи за страни от Западна Европа, митническите служители са намерили недекларирани общо 789.25 грама златни накити на стойност 48 900 лева. Бижутата са били укрити от пътуващите в чанти до акумулатора и до резервната гума, както и в сакове между  дрехи.

Контрабандните златни изделия са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата, а на нарушителите са съставени актове по Валутния закон, се казва в съобщението на Агенция „Митници“.

Разкритията са били направени от служители на Териториална дирекция Южна морска и Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“

Снимка: Архив

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 2, 2019 15:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама