Трите лица на харманлийските управляващи

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 11, 2015 10:02

Трите лица на харманлийските управляващи

Акценти

 • Да използващ концерт, платен с парите добросъвестни данъкоплатци, за агитация е цинично
 • Да ухажваш тези, които не плащат данъци, за сметка на почтените хора, е гавра

Свързани публикации

На колажа са две от рекламните лица на социалистическата партия в Харманли. Красивата жена с балона е Десислава, а седналият е познатия на всички в Харманли просяк, който обитава центъра. Характерното за него е това, че в радиус от 5 метра около него мирише ужасно.

Само преди няколко дни общински работници от чистотата бяха накарани да облекат рекламни фланелки на червената партия, когато изпълняват служебните си задължения.

Не бихме обърнали внимание на тези факти, ако не са свързани с джоба местния работоспособен избирател, който плаща за всичко това, а местни дерибеи се опитват да си припишат заслуги за организирането на атрактивни събития, с които искат да привлекат още избиратели.

Да използваш концерт, платен с парите на добросъвестни данъкоплатци, за агитация на партия, която иска да управлява още незнайно колко, е меко казано цинично. Които присъстваха на концерта на Десислава видяха, че под звуците на няколко чалга парчета, певицата държеше балон с №7.

А постъпката да накараш свои служители, чиято работа е да чистят, точно през работно време време да рекламират определена партия, може да се квалифицира като нахалство. Освен това на фланелите им няма надпис „Купуването и продаването на гласове е престъпление“, което е нарушение.

Обичайна гледка е общински служители „доброволно“ да агитират на шатрата, заприщила входа на панаира, общински коли да я зареждат. Там на преминаващите се раздават червени балони, а те докато се усетят биват снимани, без тяхно съгласие. Това се случва и на малки деца, без разрешение на родителите.

Непълнолетни срещу заплащане посред нощите пускат червени позиви в пощенските кутии на домакинствата.

В момента тече ухажване на малцинствения електорат, за който плащането на данъци не е приоритет. Улици в ромската махала Хаджияневото герме се асфалтират без да имат канализация. Полуграмотните избиратели, които държат на власт тази партия, изглежда отново ще бъде упоени за да гласуват за същата политическа сила. В същото време от паркинга до стария пазар се вдигат прахоляци, които влизат в жилищата на съседните блокове. Там живеят съвестни данъкоплатци, но пренебрегнати електорални единици, защото са интелигентни и не се поддават на безплодни обещания.

Нарушенията на ненаситните управляващи не са само тези. На концертът на Сигнал, състоял се преди да бъде даден старт на предизборната кампания, кандидат- кметът Михаил Лисков призова присъстващи към нова победа, без да се притеснява, че нарушава закона.

Познатата самодоволна физиономия, обградена от подмазвачи може да се види и на нагласения сеир за народа, маскиран като народни борби, платен пак от почтените данъкоплатци, които се срамуват да присъстват на подобни зрелища.

Всичко това създава впечатление на недосегаемост, демонстриране на арогантност, която почтените хора усещат. Дългогодишната им тяснопартийна политика раздели хората на наши и ваши и насади омраза от едните към другите. Това е третото, скрито лица на недосегаемите.

Могат да се споменат още десетки нарушения на червената партия, но останалите политически сили, неосъзнали необходимостта да се обединят срещу западането на Харманли, мълчат и не реагират. Те се страхуват да ги кажат на глас, за да не ги обвинят в негативна кампания. Или по точно не искат да си признаят, че в такъв момент проявяват слабост и не могат по никакъв начин да въздействат на обиграните политически, но неспособни да ръководят общината червени управляващи.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 11, 2015 10:02
Напиши коментар

14 Коментара

 1. Язов октомври 21, 00:39

  и гъза да си одерете Лисков ще е кмета

  Отговори на този коментар
 2. Asen ot mahalata октомври 12, 21:47

  Lisika VUN VUN Vun stiga kraDENE I QDENE NA VILATA !

  Отговори на този коментар
  • Истината октомври 14, 04:52

   Стига вече, умръзна ни общината да се управлява от Митю келеша и неговата рода да печели всички поръчки. По цял ден дерибейства из града с служебната кола.Трябва да спрем тази шуро бадженащина

   Отговори на този коментар
 3. м.стаматов октомври 12, 21:00

  ЗАРАДИ ТЯХ, ХОРАТА НАМРАЗИХА ЧЕРВЕНИЯ ЦВЯТ.

  Отговори на този коментар
 4. майка октомври 12, 20:15

  Аз минах от там и дадоха балон на детето ми а една пълна госпожа ми снима детето с него което ме възмути защото не ме пита

  Отговори на този коментар
 5. Дядо Жлемби октомври 12, 19:21

  Затвор за всички комуняги.

  Отговори на този коментар
 6. Mitko октомври 11, 20:14

  Ванка ти нали не си политически настроен а нападаш негативно.

  Отговори на този коментар
 7. борец октомври 11, 16:32

  Тия подмазвачи още на 26 ще обърнат палачинката … те усещат че лисицата си отива

  Отговори на този коментар
 8. Данъкоплатец октомври 11, 15:06

  Аз много бих искала написалият тази така наречена статия да подкрепи думите си с факти / както правят истинските журналисти/ и да покаже документ за заплащането на певицата, примерно. Що се отнася до разположението на палатката- сигурно не сте забелязали местата на другите палатки, които бяха – да се изразя с Вашите думи- заприщили Билла и площада? По мое скромно мнение Вашата журналистика не е никак безпристрастна, а подвеждаща и даже клеветническа. О, и не си мислете, че работя в Общината или че ще гласувам за номер 7, просто отдавна се възмущавам от статиите Ви и най-накрая се наканих да Ви пиша. За бога,вършете си работата както трябва, нали за това Ви се плаща?

  Отговори на този коментар
  • kak`Сийка октомври 11, 19:25

   Певачката и борбите са в официалната програма на Общината за панаира!!!Обявите за мерориятията са “ общината организира….“ Т.е- общината организира и плаща!!! А Лиската се кипри отпред, въпреки, че в момента е в отпуск и журналиста е прав, че „баницата“ се плаща от данъкоплатеца, а не от членския внос на неговата си партия! Това си е гьонсуратлък на квадрат!!!!

   Отговори на този коментар
  • taxpayer октомври 15, 12:57

   The most meaningful words ever said in this forum.

   Отговори на този коментар
 9. Balama октомври 11, 11:32

  Много отрезвяваща статия,за мислещите е видно ,че регионално България де факто е феодална държава със местните феодали.Но мислещите са малко.Според мен не трябва един кмет да има право на повече от 2 мандата,понеже в малките населени места бързо се овладяват институциите и обществените поръчки от които зависи голяма част от бизнеса.

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама