Петър Златев – кандидат за общински съветник втори мандат на МК „Възраждане”:

Тонка Славкова
От Тонка Славкова октомври 12, 2015 09:29

Петър Златев – кандидат за общински  съветник втори мандат на МК „Възраждане”:

Господин Златев, в страната стартира мащабен проект за модернизация на спешната помощ. Новината за изграждане на Спешен център в Тополовград ще зарадва хората. Наистина ли в нашия град това ще се случи?
Да, непременно ще се случи. Това ще стане чрез финансиране по европейски проект. В страната ще се изградят около 178 сгради и една от тях ще бъде в нашия град. Те ще бъдат еднотипни, за да са разпознаваеми. Необходимо условие за местонахождението им е да бъдат на главни и леснооткриваеми за пациентите места. За построяването им са осигурени 98 млн.евро. След като се изградят, ще има и втори етап за осигуряване на съвременна медицинска апаратура и нови линейки.

Как се включи Тополовград в този проект?
За да се стигне до това, преминахме през важни процедури. Необходимо условие за реализация на програмата беше да се осигури терен за строеж. През месец август тази година Общинският съвет гласува решение за отреждане на такъв. Благодарни сме на досегашния кмет Божин Божинов, на председателя на ОбС – Пламен Минчев, на общинските съветници от МК “Възраждане” и РЗС, затова, че беше намерен най-добрият вариант – центърът да се построи в двора на болницата.
Това ще бъде една много добра придобивка за хората от общината.

Моля Ви, пояснете по-подробно какво ще представлява този център.
Новоизграденият Спешен център ще включва приемна за пациенти, дежурен кабинет за 24-часов прием на пациенти, манипулационна, шокова зала, стая за 24-часово наблюдение на пациентите, стая за почивка на медицинския персонал, санитарни възли. Кабинетите ще станат по-просторни, по-уютни, по-удобни за работа на персонала, пък и за пациентите ни.

Това е много добра база, която ще осигури по-качествено и навременно обслужване на нуждаещите се. Какъв е срокът за построяването на центъра?
Строителството ще се извърши в рамките на следващите четири години.

А до тогава?
До тогава ще работим на сегашното място, за което също сме благодарни на господин Божинов, на господин Пламен Минчев, на общинските съветници от МК “Възраждане” и РЗС. В края на миналата година с решение на местния парламент за нуждите на Спешния център се предостави източното крило на общинската болница. В момента текат ремонтни дейности за разширяване на базата на центъра. Преустройват се дежурният кабинет, стая за почивка на персонала, нова манипулационна. Това ще улесни до известна степен работата ни, докато чакаме с нетърпение новата придобивка.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова октомври 12, 2015 09:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама