Традициите на любимчани се обединиха в „Гласът на скалата“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 11, 2019 12:31

Традициите на любимчани се обединиха в „Гласът на скалата“

Нов проект, наречен „Гласът на скалата“, представиха самодейците от НЧ „Братолюбие-1884“. Той се състоя на 30 май и бе посветен на 135-годишнината от създаването на тази културна институция в Любимец.
Той е по идея на Вели Велев и хореограф Галина Христова.
Чруз фолклорната постановка „Гласът на скалата“ в рамките на час и половина публиката изцяло се потопи в духа, бита и културата на местното население от недалечното минало, а самодейците, чрез танци и песни, пресъздадоха обичаите – гроздобер, жътва, молебен за дъжд и благоденствие, празници на мегдана и неделен пазар, приготвяне на дарове и сватба.
В уникалния концерт взеха участие и останалите групи към читалището: модерен балет „Ейнджъл“ с различните възрастови групи, ТС „Сакарче“, ТС „Сакарци“, Женска певческа група и Клуб „50+“.
„Традициите са създадени, за да пазят нашите родствени корени. Те преминават през вековете, затова носят дълбок смисъл и емоция“. С тези думи секретарят на читалището Евгения Стоянова закри спектакъла. Тя благодари на всички участници за безрезервната любов и всеотдайност към българската песен и танц и им пожела здраве и нови творчески успехи.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 11, 2019 12:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.