Традициите на любимчани се обединиха в „Гласът на скалата“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 11, 2019 12:31

Традициите на любимчани се обединиха в „Гласът на скалата“

Нов проект, наречен „Гласът на скалата“, представиха самодейците от НЧ „Братолюбие-1884“. Той се състоя на 30 май и бе посветен на 135-годишнината от създаването на тази културна институция в Любимец.
Той е по идея на Вели Велев и хореограф Галина Христова.
Чруз фолклорната постановка „Гласът на скалата“ в рамките на час и половина публиката изцяло се потопи в духа, бита и културата на местното население от недалечното минало, а самодейците, чрез танци и песни, пресъздадоха обичаите – гроздобер, жътва, молебен за дъжд и благоденствие, празници на мегдана и неделен пазар, приготвяне на дарове и сватба.
В уникалния концерт взеха участие и останалите групи към читалището: модерен балет „Ейнджъл“ с различните възрастови групи, ТС „Сакарче“, ТС „Сакарци“, Женска певческа група и Клуб „50+“.
„Традициите са създадени, за да пазят нашите родствени корени. Те преминават през вековете, затова носят дълбок смисъл и емоция“. С тези думи секретарят на читалището Евгения Стоянова закри спектакъла. Тя благодари на всички участници за безрезервната любов и всеотдайност към българската песен и танц и им пожела здраве и нови творчески успехи.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 11, 2019 12:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама