Разровена от порой улица в Симеоновград е основно ремонтирана

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 12, 2019 06:11

Разровена от порой улица в  Симеоновград е основно ремонтирана

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #21/150, 7-13 юни 2019 г.

Свързани публикации

Улица ”Йордан Йовков” в Симеоновград, е основно ремонтирана след като през 2016 г. бе разрушена от обилни валежи. Тогава цели участъци от асфалта беше отнесен изцяло. Образуваха се големи ями и пукнатини, неподлежащи на изкърпване.
Тогава на общината беше отпусната сумата от 119 787 лв. за аварийно възстановителни работи по реконструкция на тази улица.
Общината със собствени средства изготви проектна документация за тази и още няколко засегнати улици в града и по селата. Финансовите възможности не позволяваха да се справят сами, а беше необходимо да бъдат взети спешни мерки. От Общината отправиха молба да бъдат финансирани от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Отпуснатите средства с постановление на ПМС  №125 от 29.06.2018 г. бяха само за ул.”Йордан Йовков”.
След проведена процедура за избор на изпълнител и сключен договор започнаха строително-монтажните работи по улицата. Изцяло се заздрави основата на улицата.
Положени бяха два пласта асфалт, нови бордюри и се изградиха нови тротоари от двете страни на улицата. Съответно беше направена и необходимата пътна сигнализация и маркировка, съгладно проекта за организация на движението.
От общината са доволни от фирмата изпълнител, „Пътинженеринг“ ЕООД – Пловдив която професионално и в срок приключили ремонтните дейности и вече жителите на кв. „Злати дол“ имат още една благоустроена улица.

Има обявена нова обществена поръчка за рехабилитация и реконструкция на уличната мрежа и прилежащите съоръжения в Симеоновград. Ще се ремонтират улиците „Георги Бенковски“, “Неофит Рилски“, „Стефан Караджа“, “Патриарх Ефтимий“, „Янко Сакъзов“ и част от ул. „Хан Аспарух“.
Прогнозната стойност на поръчката без да се включва ДДС е 2 748 574.89 лева.
Продължителността, рамковото споразумение или динамична система за покупки е 150 дни.
Офертите ще бъдат отворени на 21 юни в 11:00 часа в заседателна зала №14, ет. 2 в сградата на Община Симеоновград, пл. „Шейновски“ № 3, гр. Симеоновград.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 12, 2019 06:11
Напиши коментар

1 Коментар

  1. сейменец юни 13, 08:47

    Голямо постижение няма що …! докато другите строят космодруми, изследват космоса, развиват модерни технологии тук се радваме че ни асфалтирали улица …
    Продължавайте все така и до 2078 година всички улици ще бъдат асфалтирани
    Радвайте се на тази улици защото попаднетете ли в болница или в някоя държавна институция ще гледате този хубав асфалт през крив макарон ..
    а през това време някои си купуват по 5 -6 апартамента

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама