Строителни отпадъци замърсяват поляна край с. Бисер

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 12, 2019 06:12

Строителни отпадъци  замърсяват поляна край с. Бисер

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #21/150, 7-13 юни 2019 г.

За изхвърлени строителни отпадъци близо до коритото на река Бисерска, се оплакаха жители на село Бисер. Те съобщиха, че ненужните материали от ремонта на тротоарите по централната улица се насипват в края на селото, на красива поляна, а върху тях е насипана пръст.
На мястото, което се намира в северозападната част на селото, наистина имаше изсипани купища плочки, парчета от бетон, тръби и други строителни отпадъци.
„Като малка си спомням, че тук се провеждаха народни борби, а сега се превърна в бунище,“ споделя Елена Павлова. Според нея замърсяването на природата по този начин е недопустимо. За това е разговаряла с кмета Валентин Найденов.
Поляната, където бяха стоварени отпадъците, се използваше и като друго сметище. Там хората бяха изхвърляли изпражненията от животните, които гледат в дворовете си. След като отлежат известно време, те се превръщат в оборска тор, която хората взимат да си наторяват градините.

Кметът на селото Валентин Найденов обясни, че тези строителни отпадъци не са изхвърлени, а са депонирани. „По-късно ще ги използваме като материал, с който ще ремонтираме пътищата извън селото“, каза в заключение той.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 12, 2019 06:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама