Тежка верижна машина закъса при чистенето на река Бисерска

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 18, 2007 03:18

Тежка верижна машина закъса при чистенето на река Бисерска

Тежък верижен булдозер ,ДЕФ, собственост на рудник ,,Трояново“, закъса на два пъти в сряда при почистването коритото на река Бисерска. Наложи се два други трактора да го вадят на по-здраво място, за да продължи работата си по изкореняването на храсти и дървета.
Коритото на реката е много обрасло и от вторник най-сетне започна неговото почистване. Изкореняването на дърветата и разчистването на дъното от всевъзможни боклуци стартира, след като дълго време по различни причини се възпрепятстваше
Още през април имахме уверение, че ще получим тежка машина, но досега те правеха просеки из горита, каза началникът на звеното “ Управление на кризи“ в Община Харманли – Живко Касабов. Друга причина чистенето да започне през август е, че по това време водата в реката е малко. От години сезираме отговорните органи, че коритото е станало на върбова гора, но средства за чистене нямаше. Обсъждахме варианти, накрая общината намери начин да се справи, поясни той и каза, че ако реката бе останала с непроходимо корито, при по-голямо количество вода селото щеше да е застрашено.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 18, 2007 03:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама