Политическите играчи в община Симеоновград са вече известни

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 23, 2007 03:50

Политическите играчи в община Симеоновград са вече известни

Политическите играчи, които ще се съревновават през месец октомври на сцената на местните избори, вече добиха ясни очертания. Те са 7, но до крайния срок за регистрация може да се включат и други.

Най-напред в публичното пространство се появи кандидатът на ГЕРБ. Това бе направено в Хасково. Там на брифинг бяха обявени техните кандидати за кмет на различните общини в хасковска област. Представен бе Иван Илчев, строителен инженер, като местен бизнесмен , известен в града (виж страница 2). Зад него застава и партия ,,Атака“, съобщи нейният лидер Костадин Стамов. Ив. Атанасов от СДС – Симеоновград с негови хора също се присъедини към силните на деня ГЕРБ.
Двете партии ще имат отделни листи за съветници, които в момента се подготвят. И двете партии получиха извънредно много гласове на последните два избора. Според г-н Стамов, простата сметка показва, че като се съберат, няма кой да им се опре.
Това няма да е лесна задача за хората на батбойковата партия. Няколко човека от ръководството на ГЕРБ в Симеоновград вече напуснаха, защото не са доволни от подредбата на листата.
Втората официална кандидатура е тази на Димитър Симеонов. Това решиха на общинско събрание в събота червените от БСП. Антон Петров ще бъде водач на листата за съветници. След непристойната му проява в понеделник при определянето ОИК, която с положителност ще разстрои червените избиратели.
Доказателство за различните и неконтролируеми действия на отделни нейни членове вече се забелязват по места. Така например партийният секретар на БСП в село Свирково Димитър Петков е очаквал да го издигнат от неговата партия за кмет. След като съпартийците му не го направили, той отишъл в ГЕРБ и от там го номинирали. Въпреки това, неговата съпруга Димитринка Петкова е член на общинския съвет на БСП.
Росен Бонев Русев, понастоящем бизнесмен и президент на клуба по борба ,,Вълко Костов“, е издигнат от ПК ,,Тракия“ и Централното ръководство на Съюза на Тракийските дружества в България. Той е подкрепен от пенсионерската партия ,,Социална солидарност“ , Хасково. Росен е изключително упорит и е готов, ако другите започнат да играят с пари, веднага да отвърне на удара.
Сегашният зам.-кмет Милена Рангелова ще се яви като кандидат за кметския стол, издигната от ДСБ. Кампанията й ще направи съпругът й Пенко Рангелов.
ПД ,,Социалдемакрати“ тази година вече ще има свой кандидат. Това е Славейко Пънкин. Досега той бе в коалиция с БСП, но явно е решил повече да не им се подчинява и да излезе сам на изборите. Той е личност със собствено мнение по много въпроси, касаещи общината, но как ще реагират левите избиратели, след като от БСП също издигат такъв, не е ясно.
През миналата седмица д-р Иванка Дончева, която бе управител на болницата в Симеоновград заедно със д-р Здравкова са учредили Зелена партия в Симеоновград в бистро ,,Марица“. Нейни колеги вероятно ще я издигнат за кандидат-кмет на общината.
СДС и БЗНС ще играят отново заедно. От това следва, че ще подкрепят сегашния кмет Румяна Бозукова. Остава само да го обявят публично. От синята партия обаче ще имат към нея повече претенции.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 23, 2007 03:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама