Първият кандидат за кмет на Харманли е Красимир Костов

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 17, 2007 03:05

Първият кандидат за кмет на Харманли е Красимир Костов

Първият кандидат за кмет на Харманли на изборите през есента вече официално е известен. Това е Красимир Костов, който е издигнат от три партии: Политическо движение ,,Социалдемократи“, Комунистическата партия на България (КПБ) и Политически клуб ,,Тракия“. Това обяви самият господин Костов на брифинг с медиите в сряда – тази седмица, който бе открит от социалдемократа Гергана Мургова. Тя накратко описа причината да издигнат него за кандидат кмет. Какво ще бъде новото статукво на града вълнува всички харманлийци. Трите формации имат обща идея и като Крумовия сноп от стрели искат да обединят усилията си, за да го променят. След тези думи госпожа Мургова сподели за разговорите им с Красимир Костов, как са решили да възложат надеждите си на него и да му сложат рамо.
За себе си Костов каза: Аз съм член на БСП и бях на конгреса, но имам сериозно разногласие на ниво общинска политика. Смятам, че общината трябва да се управлява по друг начин. В момента има откъсване на партийното ръководство от членската маса и никой не се съобразява с тях. 90 на сто от хората в партийния съвет на БСП са на работа в общината. На практика партията е отдел на кмета и политическите решения не се вземат, където трябва.
Строителната програма на общината господин Костов обеща да коментира по-късно, по време на предизборната борба, затова й отдели малко време. Според него това е безпрецедентна предизборна кампания с общински средства. На хората, каза той, се даде малко информация за изтеглените кредити, които ще се погасяват години наред.
Според Костов асфалтирането на улиците не е основният проблем на града, а развитието на икономиката. Няма инвестиции, не се работи тясно с местния бизнес, не се разкриват работни места. Ще имаме голям булевард, а няма кой да минава по нега, са изводи му. Той продължи: Убедени сме, че по-голяма част от хората на БСП не са съгласни със сегашното управление. Затова смятаме да отправим писмена и устна покана към партиите, които са в Коалиция за България, за да работят с нас. Очакваме и други да се включат.
Стана ясно, че в момента се подготвя програмата за изборите и се оформят листите за съветници и за кметове по селата. Съветниците ще бъдат основата за изграждането на бъдещ екип на управление и те трябва да бъдат делови хора, уточни Костов.
Иван Тръндев от КПБ поясни, че имат около 2% електорат в Харманли, но идеите за развитие на града и повишаването на жилищния стандарт на средата, в която живеем, са техни приоритети открай време. Нашата партия има място в политическия живот на града, а една четвърт от населението на света се управлява от комунистически партии. Когато управляваше БКП, в Харманли се направиха много неща за града, с които сега се гордеем, припомни той и допълни, че Харманли, в сравнение с другите градове наоколо, изостава и няма с какво да се похвали.
Ние не сме сбор от политически партии, а гражданско общество и няма да ратуваме на тясно партийни догми, отговори Кр. Костов на въпрос от медиите как ще се съчетават идеите на комунизма с пазарната икономика.
Гергана Мургова допълни: Градът ни преди бе пред съседните и имаше с какво да се гордеем, а вече и Любимец е пред нас. Харманли стигна дъното и е време да се направи нещо сериозно. Трябва да се избере кмет, който да се разбира с хората, а не да е част от пейзажа. Да решава проблемите на хората, а не да им ги създава. Всяка сутрин виждаме автобуси, пълни с харманлийци, които отиват да работят в Хасково, и това са все специалисти и интелектуалци, констатира г-жа Мургова.
Според Кр. Костов в Общинския съвет на Харманли не се провеждат никакви дебати, а 70-80% от сегашните социалисти смятат себе си за комунисти.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 17, 2007 03:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама