Темата за бежанците е злободневна за Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 15, 2016 09:38

Темата за бежанците е  злободневна за Харманли

Темата с бежанците е злободневна за местните хора и за тях се говори навсякъде.
Основно оплакванията им са, че мигрантите са невъзпитани, сядат на земята вместо на пейките, замърсяват града, движат се на групи. Надвечер стотици от тях се настаняват около фонтана в центъра, което местните хора не приемат. Жени се страхуват да минат покрай тях, защото получавали неприлични жестове и подмятания.
Има много оплаквания за набези на афганистанци по градинките със зарзават.
Други се възмущават, че младите афганистанци ползвали услугите на проститутки.
Живеещите в кв. „Дружба“, срещу лагера , се оплакват от силния шум, който вдигат бежанците.
В полицията досега има регистрирани два случая на извършени престъпления с афганистански бежанци. В първия при свада имаше двама намушкани, а при втория в РПЦ около 800 човека се бяха сбили, при което има трима леко ранени и бе счупено панорамното стъкло на патрулна кола.
От два месеца местната полиция със собствени сили се опитва да въведе ред и спокойствие. Всеки ден техни патрули обикалят централната част на града и други невралгични места. От общинска охрана има непрекъснато човек в Центъра, който следи бежанците да не се държат неприлично. Тези мерки не задоволиха харманлийци, които поискаха да се увеличи полицейското присъствие. След митинга в града има полицаи и от други градове. Шестдесет жандармеристи също ще бъдат тук за месец.
От полицията съобщиха, че нямат данни за нападения, извършени от бежанци срещу местните хора или за едри кражби. Заради масовия бой в Центъра за бежанци, възникнал преди дни, правителството прие законови промени, с които бежанците у нас вече ще могат да бъдат настанявани в центрове от затворен тип. Реорганизацията ще започне именно от РПЦ в Харманли, за да има повече дисциплина и сигурност.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 15, 2016 09:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама