БСП – Харманли почервеняха от срам

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 14, 2016 21:25

БСП – Харманли почервеняха от срам

Акценти

  • Декларацията не бе гласувана от ОбС, защото червените в докладната си те не бяха записали това.

Свързани публикации

Съветниците от БСП – Харманли почервеняха от срам заради фрапиращ пропуск в тяхна докладна. На днешната сесия на ОбС, те внесоха декларация, от името на НФСБ и ВМРО, „Атака“, и от „граждани на Харманли“, в която изразиха отношение към присъствието на бежанците в Харманли.

Прочете я Михаил Лисков, а в нея се казва: „с тревога следим поведенията на миграните в Бежанския център, изразяващо се в системно неспазване, незачитане и нарушение на обществения ред. Всеки мигрант има право на социално подкрепа, но е длъжен да спазва реда и законите на страната, на чиято територия е.“

Апелират с обединени усилия да се възстанови облика на града, обществения ред и спокойствие на гражданите.

В декларацията копират взетите вече мерки от полицията и от медиците и нареждат на някого до 30 октомври целият лагер да стане изцяло от затворен тип. Искат до края на 2016-та да се изградят външни заграждания и да се направи пречиствателна станция.

Декларацията не бе гласувана от ОбС, защото червените в докладната си те не бяха записали това.

Представителите на столетницата изразиха друго свое чувство, този път към съгражданите си. Червените са загрижени са сигурността в града и затова решили да се отметнат от взето от тях друго гласуване, с което сесията в края на месеца да се проведе в Добринище.

„Зрее напрежение, породено от прекомерното заселване на мигранти и чужденци. В общината многократно бе обявявано Бедствено положение, а града е окупиран от жандармерия,“ се казва в техния документ. Червените съветници преценили, че в момента хората от общината разчитали на тях за да “гарантират сигурността им“.

Това тяхно предложение не се прие местна коалиция „За Харманли“. Красимир Панчев заяви, че са гласували против защото 80% от исканията на БСП в тяхната декларация са изпълнени. „Опитват се да манипулират хората. Преди двама месеца всички гласуваха единодушно, а днес БСП вкарва политическа интрига само да трупа дивиденти относно предстоящата президентска кампания.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 14, 2016 21:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама