Тази година се очакват повече ученици в класните стаи

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 15, 2017 13:39

Тази година се очакват повече ученици в класните стаи

Акценти

  • До 1921 г. учениците в България са започвали учебните занятия на 1 септември, но датата се измества с две седмици от земеделското правителство на Александър Стамболийски, за да могат децата да помагат в прибирането на реколтата.

Свързани публикации

Първият учебен ден отново оживи училищата и населените места. Към тях се устремиха хиляди млади хора, едни да учат, други да си прекарват времето, вместо да скучаят.

Тази година е по-различна от миналите, защото се очаква в класните стаи да влезнат много повече деца, отколкото минали години. За това трябва да допринесат така наречените „екипи за обхват“. Точното им наименование е екипи за съвместна работа на институциите за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

В тях има представители на РИО на МОН от общините, здравен медиатор, секретар на местната комисия за борба с противообществени прояви, от социално подпомагане, от РУ – Полиция, директори на училища.

Тяхната задача е да издирят всички деца, които са отпаднали от системата.

Намерени са адресите им и тези екипи ходят по места, за да разберат какво става с тях, дали са в страната, или в чужбина. Целта е да ги върнат в училище, а срокът за това е 15 октомври.

This slideshow requires JavaScript.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 15, 2017 13:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама