Тази година се очакват повече ученици в класните стаи

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 15, 2017 13:39

Тази година се очакват повече ученици в класните стаи

Акценти

  • До 1921 г. учениците в България са започвали учебните занятия на 1 септември, но датата се измества с две седмици от земеделското правителство на Александър Стамболийски, за да могат децата да помагат в прибирането на реколтата.

Свързани публикации

Първият учебен ден отново оживи училищата и населените места. Към тях се устремиха хиляди млади хора, едни да учат, други да си прекарват времето, вместо да скучаят.

Тази година е по-различна от миналите, защото се очаква в класните стаи да влезнат много повече деца, отколкото минали години. За това трябва да допринесат така наречените „екипи за обхват“. Точното им наименование е екипи за съвместна работа на институциите за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

В тях има представители на РИО на МОН от общините, здравен медиатор, секретар на местната комисия за борба с противообществени прояви, от социално подпомагане, от РУ – Полиция, директори на училища.

Тяхната задача е да издирят всички деца, които са отпаднали от системата.

Намерени са адресите им и тези екипи ходят по места, за да разберат какво става с тях, дали са в страната, или в чужбина. Целта е да ги върнат в училище, а срокът за това е 15 октомври.

За презентацията е нужен JavaScript.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 15, 2017 13:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.