Днес отново съвестните чистят България

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 16, 2017 09:03

Днес отново съвестните чистят България

Акценти

  • След 16 септември кампанията ще продължи с амбициозната цел да се постигне трайно решение на проблема със замърсяването

Свързани публикации

Днес отново всички съвестни граждани на България излизат да чистят. Те са част най-мащабната доброволческа инициатива на бТВ „Да изчистим България заедно“.

Всички общини са ангажирани с мероприятието и са определили маршрути, по които това трябва да стане. Осигурили са съдове, чували, ръкавици, техника, дали те телефони за връзка.

За първи път тази година ще се чисти през есента, след края на летния туристически сезон и преди да е паднал снега и да е покрил боклуците, са мотивите на организаторите, които провеждаха инициативата през пролетта.

През предишните години се почистваше до около обяд, като от Фейсбук можеше да се разбере кой къде чисти. За много от участниците това е интересно преживяване, за други пиар акция, но резултатът от инициативата е преместването на хиляди тонове боклук от природата и населените места на сметищата.

В подобни инициативи обикновено се включват хора, които милеят за природата и не я замърсяват. На подобни събития обаче не могат да се видят участници от малцинствата, които най-активно издевателства над околната среда.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 16, 2017 09:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама