Търговци не искат да затварят паркинга

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 4, 2006 05:13

Акценти

  • Кметът отговори: "Аз изпълнявам заповед на областния управител и на Общинската епизоотична комисия, съгласно която те ме задължават да затворя паркинга в центъра

Свързани публикации

В последна точка на сесията във вторник съветниците и кметът Михаил Лисков изслушаха становището на граждани, които протестират против затварянето на паркинга ,,Турист“. Те донесоха и подписка за това.
От тяхно име бяха дошли двама и първият, който се изказа, бе Недялко Делчев:
„Дошъл съм да изразя както личното си тревожно мнение, така и мнението на всички 118 човека, направили подписка във връзка със заповедта на кмета. Тези 118 човека са много разтревожени понеже всички си вадят прехраната от там.“
Той запозна съветниците с конкретната молба на гражданите към кмета, която е да отпадне точка 1от неговата заповед. Щом като има опасност от шап той е еднакво опасен за всички паркинги в района, твърдят те и молят да се направи яма за обеззаразяване и отново да се отвори паркинга.
„Не може на единия паркинг да има опасност, а на всички други да няма. Паркингът до ДЗС функционира, а до него има два месопреработвателни цеха и цех за фураж. Мисля, че там опасността е много по-голяма отколкото при нашия паркинг“, завърши г-н Делчев.
Кметът отговори: „Аз изпълнявам заповед на областния управител и на Общинската епизоотична комисия, съгласно която те ме задължават да затворя паркинга в центъра, а за другите да взема всички мерки да се спре миенето на ТИР-ове и да се обеззаразяват чрез ями или пръскане.
Затваряме временно за автомобили паркинга. Това съвпадна със случаите на птичи грип и чумата по свинете в ямболско. Не си играйте с огъня! Сега почистваме канализацията и ще направим яма за обеззаразяване. Знам, че търпите загуби, за което съжалявам, но се надявам това по-бързо да свърши.“
Вторият представител на протестиращите Гинка Димитрова благодари от името на всички търговци, които обслужвали пристигащите гости от ТИР-овете и изрази надежда, че се надяват в скоро време да започнат да развиват отново своята дейност.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 4, 2006 05:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама