Търговци не искат да затварят паркинга

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 4, 2006 05:13

Акценти

  • Кметът отговори: "Аз изпълнявам заповед на областния управител и на Общинската епизоотична комисия, съгласно която те ме задължават да затворя паркинга в центъра

Свързани публикации

В последна точка на сесията във вторник съветниците и кметът Михаил Лисков изслушаха становището на граждани, които протестират против затварянето на паркинга ,,Турист“. Те донесоха и подписка за това.
От тяхно име бяха дошли двама и първият, който се изказа, бе Недялко Делчев:
„Дошъл съм да изразя както личното си тревожно мнение, така и мнението на всички 118 човека, направили подписка във връзка със заповедта на кмета. Тези 118 човека са много разтревожени понеже всички си вадят прехраната от там.“
Той запозна съветниците с конкретната молба на гражданите към кмета, която е да отпадне точка 1от неговата заповед. Щом като има опасност от шап той е еднакво опасен за всички паркинги в района, твърдят те и молят да се направи яма за обеззаразяване и отново да се отвори паркинга.
„Не може на единия паркинг да има опасност, а на всички други да няма. Паркингът до ДЗС функционира, а до него има два месопреработвателни цеха и цех за фураж. Мисля, че там опасността е много по-голяма отколкото при нашия паркинг“, завърши г-н Делчев.
Кметът отговори: „Аз изпълнявам заповед на областния управител и на Общинската епизоотична комисия, съгласно която те ме задължават да затворя паркинга в центъра, а за другите да взема всички мерки да се спре миенето на ТИР-ове и да се обеззаразяват чрез ями или пръскане.
Затваряме временно за автомобили паркинга. Това съвпадна със случаите на птичи грип и чумата по свинете в ямболско. Не си играйте с огъня! Сега почистваме канализацията и ще направим яма за обеззаразяване. Знам, че търпите загуби, за което съжалявам, но се надявам това по-бързо да свърши.“
Вторият представител на протестиращите Гинка Димитрова благодари от името на всички търговци, които обслужвали пристигащите гости от ТИР-овете и изрази надежда, че се надяват в скоро време да започнат да развиват отново своята дейност.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 4, 2006 05:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.