Сватба без букети – кауза на младоженци

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 5, 2016 08:08

Сватба без букети – кауза на младоженци

Да отделят пари за благотворителни каузи, вместо да им купуват и подаряват букети. Това призоваха млади хора, които правиха сватби през този месец. Единият случай е в Тополовград, а другият – в Харманли.
В сакарския град Калина и Николай Станилови помолиха гостите на сватбеното им тържество вместо да им носят букети, да купят пособия за рисуване, които да дарят на детската градина. Това се възприе добре и сега всички групи от ОДЗ „Щастливо детство“ – Тополовград, вече имат блокчета за рисуване, скицници, водни бои, флумастери, пъзели и други неща пособия. На другия ден младоженците заминаха с кумовете на сватбено пътешествие в Гърция, а родителите им занесоха пособията в градината. Директорката Бисера Стоева благодари на младите хора за жеста. „За няколко месеца напред ще имаме материали за рисуване на онези деца, които искат да се занимават с това. Призовавам и други млади семейства да последват примера им и да се включват в такива благородна каузи“, каза тя.
Младото семейство Калина и Николай живее в София, а сватбата им бе в Тополовград. „Няма смисъл да ми подаряват букети, на които не мога да се порадвам и да отнеса със себе си. Затова приканих гостите да дарят за детската градина. На тях много им хареса“, сподели най-младата невеста на Тополовград.
В Харманли на 25 юни в р-т „Приказките“ бе сватбата на Петър и Нина Стоянови. По идея на младоженците вместо букети, гостите дадоха пари за лечението на 14-годишната Саня. Събраната сума е 900 лева, която младоженците внесоха в сметката на болното момиче, която чака за лечение в чужбина.
И двамата работят в аптека „Катя Стоянова“ – Харманли.
„В тези горещи дни само след няколко часа цветята увяхват и трябва да се изхвърлят. Затова призовахме нашите гости да се включат в тази кауза“, споделиха младоженците.

Все повече семейства се решават на подобна благотворителна инициатива. Те предупреждават своите гости вместо 5-10-15 лв., които ще дадат за букети и ще увяхнат след 3 дни, парите да се съберат и дадат за някаква кауза.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 5, 2016 08:08
Напиши коментар

2 Коментара

  1. Анета Станева юли 6, 00:40

    Първият случай в България на тази инициатива беше на 11.06.2016 във Варна. Младоженците бяха Роси и Милен. Каузата беше за сляпо детенце, нуждаещо се от лечение. Събраните над 500 лева ( сумата за букет цветя от гостите на свадбата) се предадоха за лечение на детенцето.

    Отговори на този коментар
  2. Бисера Стоева юли 5, 08:47

    Благодаря от сърце на прекрасните Калина и Никола за жеста към децата на Тополовград! Обичайте се!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама