Швед и сирийка се ожениха в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 5, 2016 17:51

Швед и сирийка се ожениха в Харманли

Швед и сирийка сключиха граждански брак в Харманли. Днес двамата сложиха подписа си пред длъжностно лице в Общината и официално станаха семейство.

Младоженците са Бахман Салари и Сара Махамад. И двамата са от кюрдски произход. Кумуваха им Красимира и Румен Тоневи от Харманли.

Любопитна е историята, довела до сключването на този брак. Бахман видял снимката на Сара в Швеция от неин чичо и се влюбил в нея. Платил 12 000 евро за да я прекарат нелегално в ЕС. В България е заловена и настанена в лагера в Харманли. От тук тя е заминала за Швеция, но е била върната.

Бахман е на 53 години и живее в Швеция от 14 години, след като е избягал от Иран. Той е член и функционер на комунистическата партия на кюрдите в Иран. Бил е в затвора и три дни преди екзекуцията си е успял да избяга от там. Той е разведен, а от първия си брак има 5 деца. Втората му съпруга е на 32 години. Работи на три места.

И двамата са много щастливи и благодарят на България, че им е помогнала и им е дала възможност да се срещнат. Смятат да живеят в Швеция.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 5, 2016 17:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама