Джигити с мотори се появиха и в Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 5, 2016 08:01

Джигити с мотори се появиха и в Симеоновград

Асфалтираните улици на Симеоновград се превърнаха в състезателна писта за самона-деяни шофьори и мотоциклетисти. Те могат да се видят и чуят по улиците „Гагарин“, Цар Освободител“, „Никола Петков“, по околовръстното за Стара Загора.
Обикновено се проявяват надвечер и по тъмното. Ревът от двигателите и свистенето на гуми дразни, хората, които лятно време спят на отворени прозорци.
На тези улици има градини, училища. По тях се движат и деца с велосипеди, които могат да станат жертви на инциденти, се притесняват симеоновградчани.
Хората ги гледат с притеснени погледи, чудят се и си задават въпроса защо го правят и защо излагат на риск безсмислено живота си.
Явлението е познато из цялата страна и на този етап институциите не могат да се справят. Частични успехи в това отношение има в Харманли, където общината постави камери и наблюдава нарушителите. Те обаче избягват местата с видеонаблюдение и тормозят хората на други места из града.

Друг, голям проблем за Симеоновград е безразборното движение на каруци в централната част. Въпреки че е забранено за този вид превозни средства, техните притежатели непрекъснато нарушават забраната.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 5, 2016 08:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.