Джигити с мотори се появиха и в Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 5, 2016 08:01

Джигити с мотори се появиха и в Симеоновград

Асфалтираните улици на Симеоновград се превърнаха в състезателна писта за самона-деяни шофьори и мотоциклетисти. Те могат да се видят и чуят по улиците „Гагарин“, Цар Освободител“, „Никола Петков“, по околовръстното за Стара Загора.
Обикновено се проявяват надвечер и по тъмното. Ревът от двигателите и свистенето на гуми дразни, хората, които лятно време спят на отворени прозорци.
На тези улици има градини, училища. По тях се движат и деца с велосипеди, които могат да станат жертви на инциденти, се притесняват симеоновградчани.
Хората ги гледат с притеснени погледи, чудят се и си задават въпроса защо го правят и защо излагат на риск безсмислено живота си.
Явлението е познато из цялата страна и на този етап институциите не могат да се справят. Частични успехи в това отношение има в Харманли, където общината постави камери и наблюдава нарушителите. Те обаче избягват местата с видеонаблюдение и тормозят хората на други места из града.

Друг, голям проблем за Симеоновград е безразборното движение на каруци в централната част. Въпреки че е забранено за този вид превозни средства, техните притежатели непрекъснато нарушават забраната.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 5, 2016 08:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама