Стотици униформени скучаят на нашата граница защото никой не я предпочита

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 29, 2020 17:16

Стотици униформени скучаят на нашата граница защото никой не я предпочита

Акценти

  • Когато имаше бежански натиск през 2016 година дръжавата не ангажира толкова ресурс за намаляването му и не защитанаше добре границите ни

Свързани публикации

За изминалото денонощия имало само два опита за преминаване зелената граница на България от Турция. Това съобщиха официално от пресцентъра на полицията.

Същото бе положението и преди един ден, преди два, преди три и много, много дни назад.

От два дни от българска страна на турско -българската граница има стотици полицаи, жандармеристи, армията е в готовност. На граничния пункт „Капитан Петко войвода“ има паркирано и водно оръдие, за борба с безредици. Пристигат още униформени.

Обстановката около границата е силно милитаризирана, а началници от София дават успокоителни брифинги оп няколко пъти на ден. Обясняват, че няма никаква заплаха.

През това време редовите униформени скучаят.

Всички медии повтарят също, че няма бежанци на нашата граница, че обстановката е нормална и спокойна.

Президентът на Турция Ердоган уверил нашия премиер Бойко Борисов, че за България няма опасност. Това се потвърждава и от незначителният интерес към нашата България от страна на бежанци, бедстващи от размириците в Сирия.

Чак ми става обидно, че тези хора, намиращи се в изключително трудно положение, въобще не смятат нашата родина като спасителна дестинация. Предпочитат други държави.

А ние се защитаваме. От кого?

От няколко дни всички кореспонденти от Турция казват, че никой от бежанците не се насочва към българската граница. От две години данните сочат, че мигрантите нямат намерение да идват при нас, а се насочват към гръцката. Снимки на бежанци, близо граничната линия с Гърция се появиха на много места в интернет. От другата страна, в гръцко ги очакват много полицаи. За да ги отблъснат те използват сълзотворен газ. По Марица има патрулни катери, използват термокамери. Тук наистина се води битка.

А от българска страна униформените скучаят.

Колкото и да ни убеждават нашите управляващи, че страната ни е в опасност от мигрантски натиск, не може да им се вярва, защото от години опитите фактите сочат, че опитите за преминаване намаляват, а бежанските центрове са празни.

Тогава за какво е това дрънчене на оръжие?

  • Бежанците предпочитат Гърция, а ние ги чакаме в България
Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 29, 2020 17:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама