Полиция, жандармерия и войска са в готовност да не допуснат бежанци на наша територия

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 28, 2020 22:32

Полиция, жандармерия и войска са в готовност да не допуснат бежанци на наша територия

Акценти

  • Вътрешният министър подчерта, че е в непрекъсната връзка и с военния министър за включването на войските при нужда.

Свързани публикации

„Имаме засилено полицейското присъствие по границата, защото ситуацията с бежанците Турция не е спокойна и трябва да се следи внимателно.“ Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който тази вечер даде брифинг на ГКПП „Капитан Андреево“. Той каза, че има информация за силно движение на мигранти към българската и гръцката граници. Държал връзка с турските колеги за ситуацията.

Министър Маринов преразказа думите от пресцентъра на МС, за проведения през деня телефонен разговор между българския премиер Бойко Борисов и турския президент Реджеп Ердоган. Нашият премиер ще настоява пред ЕП Турция да бъде подкрепена и да не бъде оставяна сама да се справя с тази криза, коментира още МВР министърът.

С министъра бе директорът на ГД Гранична полиция гл. комисар Светлан Кичиков, който съобщи, че към този момент няма натиск от бежанци конкретно към България, с изключение на единични опити да бъде премината границата ни.

Днес от Турция дойде информация, че има голямо струпване на бежанци в района на турския пограничен град Одрин. Там има и много жандармерия. Мигрантите са се насочили към турско – гръцката граница, но се са допускани на територията на Гърция. Тази държава е затворила всички гранични пунктове с Турция.

От българска страна на ГКПП „Капитан Андреево“ има стотици полицаи и жандармеристи, в готовност да защитава границата има и войската.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 28, 2020 22:32
Напиши коментар

2 Коментара

  1. Дедо Йоцо февруари 29, 15:10

    Гърция Е държава !!!

    Отговори на този коментар
  2. Дедо Йоцо февруари 29, 15:09

    Гърците ги бият с ток и мятат сълзотворни гранати,ще почнат и бойни !! Гърция Е държава !!!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама