Стихове от „Зелда“, на Елин Рахнев звучаха във вила „Армира“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 3, 2018 09:57

Стихове от „Зелда“, на Елин  Рахнев звучаха във вила „Армира“

В античната вила „Армира“ драматургът, поетът и есеист Елин Рахнев представи дългоочакваната си нова стихосбирка „Зелда“.
В поетичният спектакъл стихове от нея четоха Иванка Шекерова, Елена Бойназлиева, Ламбрети Колев, Веселин Георгиев и кметът Диана Овчарова. Книгата му се оценява от критиците като „топла и мека за неспособните да се справят със света, възпяваща вечната тъга по Скоти Фитцжералд“, а авторът Елин определят като „бутиков поет“.
Преди спектакъла градоначалникът връчи наградите на Ламбрети Колев и Хрисияна Петкова от младежка театрална трупа „Актьорите”. Те ги спечелиха на III Национален фестивал на детско – юношеското театрално творчество „Малкият принц“.
Събитието в историческия обект е част голямата културна програма на фестивала на изкуствата „Бадемовите приказки“, която продължи 10 дни в южния град. В нея участва актьорът Васил Михайлов, който заедно с Тигран Торосян, Леонид Йовчев и Гергана Данданова представиха постановка на театър “Българска армия” „Завещанието на целомъдрения женкар”.
В програмата бе включен концерт на известния музикант VenZy, чиято изява е на финала на фестивала.
Предстои изпращане на абитуриентите от випуск 2018. Тържествено честване на деня на българската просвета и култура и славянската писменост в Ивайловград ще започне в 10:00 часа в двора на СУ “Христо Ботев” на 24 май. Дефилето на абитуриентите от “Випуск 2018” ще стартира в 20:30 часа в ресторант “Орхидея” в комплекс „Луксор“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 3, 2018 09:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама