Станция на РИОСВ не засече прахоляка обхванал Гълъбово

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 10, 2019 15:00

Станция на РИОСВ не засече прахоляка обхванал Гълъбово

От РИОСВ не са засекли никакво запрашаване на въздуха вчера в Гълъбово. Съобщението им идва след тяхна проверка в депото на „Брикел“ ЕАД. Тя е извършена след постъпили сигнали тази сутрин в екоинспекцията за запрашаване на въздуха снощи в град Гълъбово от „Брикел” ЕАД.

Вчера във Фейсбук страницата „Видимо и невидимо – школата на живота“ бяха качени няколко снимки от които се вижда огромно запрашаване в града и около него.

Свидетели разказват, че около 18:30 ч. е имало вятър, от който е станало запрашаването, а видимостта е било 10 – 15 метра.

Съобщението от РИОСВ – Стара Загора гласи така: „Данните от пункта за контрол на качеството на въздуха, който е в централната част на града, не показват превишения на средночасовите норми по контролираните показатели от 19:00 ч. снощи до обедните часове днес.“

От община Гълъбово заявиха, че не са получавали официално писмо от РИОСВ за запрашаване. Оказа се, че общински служители същия ден не са били в Гълъбово и не са видели запрашаването. Даже и не са разговаряли със свои близки за това.

Снимки: Видимо и невидимо – школата на живота

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 10, 2019 15:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама