Станция на РИОСВ не засече прахоляка обхванал Гълъбово

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 10, 2019 15:00

Станция на РИОСВ не засече прахоляка обхванал Гълъбово

От РИОСВ не са засекли никакво запрашаване на въздуха вчера в Гълъбово. Съобщението им идва след тяхна проверка в депото на „Брикел“ ЕАД. Тя е извършена след постъпили сигнали тази сутрин в екоинспекцията за запрашаване на въздуха снощи в град Гълъбово от „Брикел” ЕАД.

Вчера във Фейсбук страницата „Видимо и невидимо – школата на живота“ бяха качени няколко снимки от които се вижда огромно запрашаване в града и около него.

Свидетели разказват, че около 18:30 ч. е имало вятър, от който е станало запрашаването, а видимостта е било 10 – 15 метра.

Съобщението от РИОСВ – Стара Загора гласи така: „Данните от пункта за контрол на качеството на въздуха, който е в централната част на града, не показват превишения на средночасовите норми по контролираните показатели от 19:00 ч. снощи до обедните часове днес.“

От община Гълъбово заявиха, че не са получавали официално писмо от РИОСВ за запрашаване. Оказа се, че общински служители същия ден не са били в Гълъбово и не са видели запрашаването. Даже и не са разговаряли със свои близки за това.

Снимки: Видимо и невидимо – школата на живота

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 10, 2019 15:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.