От 1 юли започна приемът на заявления за помощи за отопление

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 9, 2019 20:32

От 1 юли започна приемът на заявления за помощи  за отопление

Приемането на заявления-декларации за отпускането на целева помощ за отопление през предстоящия отоплителен сезон 2019-2020 г. започна на 1 юли. Лицата и семействата, нуждаещи се от този вид социална подкрепа, могат да подават документи в дирекциите „Социално подпомагане“ по настоящия си адрес. Срокът за приемането им е до 31 октомври 2019 г.
През новия отоплителен сезон като основа при определянето на диференцирания доход за отопление ще служи въведеният нов „Базов доход за отопление“ който е 150 лв., и е равен на двойния размер на определения месечен гарантиран минимален доход.
Помощта ще бъде увеличена значително, като базата за определянето и нараства от 385 кВтч на 500 кВтч. Конкретният й размер предстои да бъде определен със заповед на министъра на труда и социалната политика на база на осреднената крайна продажна цена на електроенергията за битови потребители, изчислена към 31 октомври т.г., съобщават от Агенцията за социално подпомагане. Те поясняват, че увеличението с 5.7 % на пенсиите от 1 юли 2019 г. няма да се отрази на правото на достъп до този вид помощ.
През миналия отоплителен сезон (2018-2019 г.) с целева помощ за отопление в страната бяха подпомогнати 209 647 случаи на лица и семейства.

Снимка: www.bobvila

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 9, 2019 20:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.