От 1 юли започна приемът на заявления за помощи за отопление

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 9, 2019 20:32

От 1 юли започна приемът на заявления за помощи  за отопление

Приемането на заявления-декларации за отпускането на целева помощ за отопление през предстоящия отоплителен сезон 2019-2020 г. започна на 1 юли. Лицата и семействата, нуждаещи се от този вид социална подкрепа, могат да подават документи в дирекциите „Социално подпомагане“ по настоящия си адрес. Срокът за приемането им е до 31 октомври 2019 г.
През новия отоплителен сезон като основа при определянето на диференцирания доход за отопление ще служи въведеният нов „Базов доход за отопление“ който е 150 лв., и е равен на двойния размер на определения месечен гарантиран минимален доход.
Помощта ще бъде увеличена значително, като базата за определянето и нараства от 385 кВтч на 500 кВтч. Конкретният й размер предстои да бъде определен със заповед на министъра на труда и социалната политика на база на осреднената крайна продажна цена на електроенергията за битови потребители, изчислена към 31 октомври т.г., съобщават от Агенцията за социално подпомагане. Те поясняват, че увеличението с 5.7 % на пенсиите от 1 юли 2019 г. няма да се отрази на правото на достъп до този вид помощ.
През миналия отоплителен сезон (2018-2019 г.) с целева помощ за отопление в страната бяха подпомогнати 209 647 случаи на лица и семейства.

Снимка: www.bobvila

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 9, 2019 20:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама