Спортист на годината стана Георги Киряков

Тонка Славкова
От Тонка Славкова декември 23, 2015 07:33

Спортист на годината стана Георги Киряков

Акценти

  • Вестник Сакарско Ехо, брой 47/1495, година LXXХ, 11-17 декември 2015

Свързани публикации

Георги Киряков получи златната купа и най-голямото отличие на община Тополовград на традиционната церемония “Спортист на годината”. На тържеството, което се проведе на 15 декември, присъства ръководството на общината, председатели на спортни клубове, треньори, спортисти, спортни деятели, и граждани.

През 2015-та всички спортни клубове са доказали, че спортът в Тополовград се представя от хора с висок спортен дух и воля за победи – това подчерта водещата на церемонията Красимира Ятакчиева – началник отдел в ОбА. „Доказали са го: СК „Джудо” с треньор Мариана Йорданова, СК „Тенис на маса”, с треньор Иван Чинтов, ФК „Сакарски спортист – 04’, с треньори Стоян Ставрев и Тенчо Георгиев и СК „Борба”.
Тринадесет млади спортисти получиха грамоти за високи спортни постижения, които връчи Добрин Парнаров – общински съветник и член на общинската експертна комисия по спорта.
Kупи за високи спортни постижения връчи на петима джудисти и на трима тенисисти Антоанета Димитрова – секретар на ОбА.
ЗА НАЙ-ДОБЪР ОТБОР за 2015 година е отличен СК „Джудо”.
Наградата – златна купа връчи общинският съветник и член на общинската експертна комисия по спорта – Георги Георгиев.
СРЕБЪРНА КУПА ЗА ВИСОКИ СПОРТНИ ПОСТИЖЕНИЯ връчи Председателят на Общинския съвет – Васил Сяров на Микаела Дубараджиева от СК „Джудо”.
Най-голямата награда – ЗЛАТНА КУПА и титлата “Най-добър спортист на 2015 година”, заслужено бе присъдена на Георги Киряков.
“Спортистите на Тополовград заслужават уважението на местната власт, на обществеността и на цялото население. Да се посветиш на спорта в нелекото ни време, в един малък град, и да се бориш за най-високите спортни отличия на национални и международни състезания е дело, заслужаващо признателност. На най-добрите спортисти и отбор на 2015 г. и на всички, които работят и милеят за развитието на спорта в нашата община, желаем здраве и високи спортни постижения през настъпващата 2016 година” – каза в заключение водещата – Красимира Ятакчиева.

Високите спортни постижения на Георги радват цялата тополовградска общественост. През годината той зае трето място в дисциплината хвърляне на копие и четвърто място в дисциплината тласкане на гюлле на Световно първенство по лека атлетика в гр. Сочи, Русия. Гошо заслужи, както и Седмо място в дисциплината хвърляне на копие и девето място в дисциплината тласкане на гюлле.
Гордостта на Тополовград – Георги Киряков е част от спортната слава на България.
На 11 ноември 2015 г. в специално тържество на Националния стадион „Васил Левски” той бе удостоен от Българския олимпийски комитет с плакет за достойно представяне на Световното първенство по лека атлетика в Доха – Катар и за бронзовото отличие на
Световното първенство в Сочи, Русия.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова декември 23, 2015 07:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама