Коледна приказка сътвориха първокласници

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 23, 2015 10:10 Updated

Коледна приказка сътвориха първокласници

Акценти

  • След тържеството имаше почерпка на малките актьори

Свързани публикации

Учениците от I а клас към НУ „Захари Стоянов“ – Любимец, с класен ръководител Мария Михайлова сътвориха в учебния си кабинет истинска коледна приказка. С песни, стихове и танци малките първокласници пресъздадоха коледните обичаи в семейно огнище, влязоха в ролята на коледари, Дядо Коледа и Снежанка. Момчетата изиграха кръшна ръченица, а момичетата се превъплътиха в малки, нежни снежинки.

По време на коледното тържество децата показваха знания за коледната традиция, отговаряха на въпроси като: защо вечно зелената елха е избрана за коледно дръвче, колко са постните ястия на трапезата на бъдни вечер, какво е поверието за тях и още много други.

За да допълни празничната атмосфера госпожа Михайлова бе преобразила класната стая в същинска зимна картина с декори от подръчни материали.

Всички присъстващи родители останаха очаровани от цялостната подготовка на децата и знанията, които демонстрираха. След тържеството те осигуриха почерпка на малките актьори, с което продължиха емоцията и насладата от празника.

This slideshow requires JavaScript.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 23, 2015 10:10 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама