Сливенският ансамбъл гостува на Елхово за Празника на града

Руска Георгиева
От Руска Георгиева април 1, 2016 19:47

Сливенският ансамбъл гостува на Елхово за Празника на града

Акценти

  • На сливенския ансамбъл кошница със цветя поднесе колегата им от елховския ансамбъл „Цветница” - Димитър Чернилов,

Свързани публикации

Професионалният ансамбъл за народни песни и танци на Сливен гостува на елховска сцена в събота. Гастролът бе посветен на празника на града, а поканата за неговото участие беше отправена от общината и местното читалище. Концертът, които сливналии изнесоха беше само част от забавленията на центъра на града на 26 март.

Празничният ден започна с Тържествена литургия в храма „Свети Димитър”, която се отслужи от Николай Клюнков и Николай Станчев. След нея последва парад на учениците от всички местни училища и на духовия оркестър от Ямбол.

Не по малко интересно беше представянето и на мажоретките на Цветанка Христова от общинския детски комплекс.

Приветствено слово беше изнесено от кмета на Елхово – Петър Киров, а с едноминутно мълчание почетоха жертвите на последните атентати в Брюксел.

На празника бяха поканени народен представител от ГЕРБ, зам–областния управител Иван Йоргов, кметовете на Ямбол – Георги Славов, на община Тунджа – Георги Георгиев, на Болярово – Христо Христов, на Стралджа – Атанас Киров, зам.-кмета на Ямбол-Красимира Петрова, професор Върляков-изпълнителен директор на РАО – Тракия, комисар Йордан Събев – директор на РД ПБЗН – Ямбол, Радослав Сотиров – директор на РД на ГПУ – Елхово, майор Божилов – началник на щаба на военно формирование 52 590 – Ямбол, Калина Казанджиева – директор на НСИ – Ямбол, Галин Костов – директор на ОПУ – Ямбол, проф. д-р Стоян Денчев-почетен гражданин на Елхово, ръководители на учреждения и членове на ямболското ръководство на Клуба на прияделите на Русия и ОНД, много гости и граждани на града.

В Елхово на този ден гостуваше и делегация от побратимения турски град Лалапаша, която включваше и общински съветници. Тя беше водена от техния кмет Бюлент Шахиншах.

В края на концерта на сливенския ансамбъл кошница с цветя поднесе колегата им от елховския ансамбъл „Цветница” – Димитър Чернилов, като доайен на местното читалище.

В спонсорирането на празника участие взеха много фирми и граждани. Получени бяха и много поздравителни адреси, включително и от президента Росен Плевнелиев.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева април 1, 2016 19:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама