Тополовградчани извиха хоро във Велинград

Тонка Славкова
От Тонка Славкова април 2, 2016 21:14

Тополовградчани извиха хоро във Велинград

Акценти

  • Сакарско ехо, брой 13/1505, година LXXXI, година XIV, 1-7 април 2016

Свързани публикации

Тополовградският танцов клуб “Сакар” представи града си на Фестивала на любителските клубове на българските народни хора, който се проведе на 26 март във Велинград.
В престижното фолклорно събитие клубът участва за втори път. Танцьорите от Тополовград са горди, че наредиха името на своя град сред другите тридесет и три, дошли на фестивала от цялата страна, а самите те бяха сред 1200-те участници в пъстрата еуфория “Пролетно хоро”.
Сакарските хоротропци разкършили снаги най-напред в спортната зала, където изиграли два задължителни танца – “Бучинишко хоро”, от Тракийската област и “Ситно селско” от шопския край, след това се включили в шествието през града, което събрало всички танцьори в центъра на Велинград. На площада тополовградчани тропнали “Граовско”, “Дунавско”, “Иенино” и други задължителни танци.
За танцьорите народните хора са любимо хоби, което ги разтоварва и носи прекрасни емоции и приятелства. Ръководителката на клуба Дарина Терзиева казва: „Репетираме в спортната зала и играем за удоволствие с много любов към народните танци.” Тя допълни, че клубът има само две-годишна история, но е сигурна, че има бъдеще.
В него участват 13 жени с различни професии, обединени от желанието да танцуват. Поради отсъствие на част от танцьорите от ТК ”Сакар” групата попълнили техни колеги от танцов състав “Възрожденци”. Към тях Дарина Терзиева отправя сърдечна благодарност.
Танцьорите се завърнаха заредени с пролетно настроение, обогатени с нови приятелства и още по-голямо желание за разнообразяване на репертоара и нови изяви.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова април 2, 2016 21:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.