Ще строят улица без да я отводняват

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 22, 2006 18:33

Ще строят улица без да я отводняват

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, бр.51/202, 22-28 декември 2006г

Свързани публикации

През миналата седмица в Симеоновград трябваше да има среща с представители на фонд ,,Републиканска пътна инфраструктура“ (ФРПИ или бившата агенция ,,Пътища“) и Областно пътно управление – Хасково. Целта на събирането бе да се съгласува предстоящият ремонт на ІІІ-554 Нова Загора – Харманли и по-специално отсечката в Симеоновград. От общината бяха изпратени писма до двете институции с покани, но от София никой не се появи.
При ремонта на този участък се получава един омагьосан кръг, от който не е ясно как ще се излезе. От една страна всеки нов или рехабилитиран път трябва да се отводни, но това може да стане само, ако има канализация. Проблемът в случая е, че улиците от този пътен участък – „Съединение“ и „Роза“ – нямат такава.
За усложнената ситуация от Община Симеоновград са изпратени три писма до МРРБ от края на м. септември и края на м. ноември. В двете се обяснява, че на 7 км от пътя в града няма канализация и се търсят средства тя да се изгради. В третото се обяснява, че за поддръжката на тази отсечка държавата е отпуснала 8 747 лева, от общината през 2005 са отпуснати 115 хиляди, а през следващата – още 57 700 лева! На практика по-голяма част бюджета на бедната община отива за поддръжка на държавния път!
В отговора на зам.-министър Димчо Михалевски в обратно писмо от 5 октомври се обяснява, че МРРБ няма възможност да включи проектирането и изграждането на канализацията в програмата за капиталови разходи поради ограничените средства, с които разполагали. Точка.
Да видим сега какво ще стане – от една страна не може да се ремонтира път без да се отводни, от друга – от ФРПИ са решили на 1 януари да започнат ремонта. Къде ще отводнят пътя не е ясно на никой в града.
В четвъртък от вестника успяхме да се свържем с пресаташето на ФРПИ. Г-жа С. Краева обеща в най-скоро време да даде яснота на възникналите проблеми.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 22, 2006 18:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама