Върховният съд реши: Община Харманли е иззела лагера в с. Добринище правомерно

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 22, 2006 18:32

Върховният съд реши: Община Харманли е иззела лагера в с. Добринище правомерно

PR на община, Харманли

Със свое решение ВАС е отхвърлил жалбата на бившия концесионер на детския лагер в Добринище „Хермес Т. Т.“ ООД – София по административно дело на Хасковския окръжен съд. Той се е произнесъл, че изземването на общинската собственост от владение на концесионера със заповед на кмета Михаил Лисков е правилно. Към изземването на базата за отдих в Добринище се е пристъпило, след като едностранно от общината е бил прекратен договорът за концесия. В този случай без правно основание всъщност е било владеенето на лагера от „Хермес Т. Т., е определението на ВАС. Той изцяло потвърждава и оставя в сила решението на Хасковския окръжен съд от 19 май т. г. Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване.
Съгласно чл. 27 ал. 2 от концесионния договор при системно негово неизпълнение или на неизпълнение на задълженията по него изправната страна може да прекрати договора с едностранно писмено известие, без да е необходимо договорът да се прекратява само по съдебен път, сочи още решението на ВАС.
Именно така постъпи в края на м. г. общината, прекратявайки едностранно концесионния договор заради неизпълнението на голяма част от точките в него. След това на 3 януари имотът бе иззет по административен път със заповед на кмета Михаил Лисков по съответната процедура и със съдействието на кмета на Банско.
В същото време „Хермес Т. Т.“ атакува в съда както прекратяването на договора, така и изземането на имота. Докато се водеха делата, общината отдели 100 хил. лв. и направи ремонт на лагера, оставен от концесионера в твърде незавиден вид. Това даде възможност през лятото там за пръв път от 2 години да почиват деца.
Действията на кмета Лисков бяха подкрепени на заседание на ОбС, на което той запозна съветниците със стопанисването на лагера от общината след прекратяване на концесията. Местните парламентаристи на място се запознаха с резултатите от ремонта на базата, като проведоха октомврийското си заседание в Добринище. Връщането на лагера и привеждането му в готовност да посреща лагерници приветстваха и много учители, ученици и граждани с подписка, организирана от колектива на ОУ „Ив. Вазов“.

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 22, 2006 18:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама