Съветниците приеха Отчета за изпълнението на бюджета

Тонка Славкова
От Тонка Славкова април 11, 2016 16:00

Съветниците приеха Отчета  за изпълнението на бюджета

Акценти

  • Сакарско ехо, брой 14/1505, година LXXXI, година XIV, 8-14 април 2016

Свързани публикации

Общинарите приеха Годишния отчет за изпълнение на бюджета за 2015 година и отчета за изпълнение на сметките за средствата от ЕС за миналата година.
Това стана на 30 март, когато проведоха сесия с натоварен дневен ред. По първа точка те разпределиха заложените в бюджета средства за дейността на спортните клубове. Виж страница 5. За тях са отделени 20 000 лева. Със 7 500 лева ще разполагат джудистите. За СК ”Тенис на маса” средствата са 3 500 лв., за СК “Борба” – 2 500, за ФК ”Сакарски спортист – 04” – 6 000 лв. За подпомагане на спортната дейност на Георги Киряков се заделят 500 лева.
Прие се списък за разпределение на общинските жилища. Съветниците дадоха съгласието си храм “Св. Петка” в с. Орешник, храмовете “Св. Богородица” и “Св. Илия” в Тополовград и храмът на манастир “Св. Троица” да кандидатстват по “Програма за развитие на селските райони” 2014 – 2020 година, за извършване на ремонти. За срок от 30 години се отдадоха под аренда земеделски земи – частна общинска собственост, на фирма “Тики Мити” ЕООД, с цел възстановяване и отглеждане на трайни насаждения.
Съветниците взеха решение за продажба на урегулирани поземлени имоти – общинска собственост. Имотите са четири на брой и се намират в “Промишлена зона “Изток”. Незастроени са и са отредени за производствено-складови дейности. Към закупуването им има проявен интерес.
Със “За” съветниците гласуваха и одобриха кандидатстването на Общинския исторически музей като партньор на Националния институт за недвижимо културно наследство на Р България и Регионално звено на Министерството на културата на Р Гърция по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРЕГ VА- ИПП България – Гърция. Целта на проекта е опазване и защита на околната среда и стимулиране на ресурсната ефективност.
На нуждаещи се граждани се отпуснаха помощи за погребения и еднократни подпомагания.
Спорен се оказа въпросът относно искането на ”Магма-97” АД гр.София – /концесионер на находища за подземни богатства на територията на общината/ за учредяване на права за ползване върху имоти частна общинска собственост. Решението е взето, но без съгласието на съветниците от “Възраждане”.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова април 11, 2016 16:00
Напиши коментар

1 Коментар

  1. мислител април 13, 22:31

    ми то е БЛЕСТЯЩО изпълнението, как няма да го приемат, нали е на кмета, а той е велик!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама