Пламен Минчев: „Гласувах “против” , защото решението противоречи на закона“

Тонка Славкова
От Тонка Славкова април 11, 2016 16:04

Пламен Минчев: „Гласувах “против” , защото решението противоречи на закона“

Започвам с това, че изразявам личното си мнение като общински съветник за своя отрицателен вот. Искането за учредяване право на ползване на земите не е съобразено с параграф 14 от Закона за собственост и ползване на земеделски земи. Тази законова разпоредба е приета и обнародвана в Държавен вестник, бр. 100 от 18 декември 2015 година. След нейното приемане земи по чл. 19 от същия закон, каквито са в случая исканите шест ниви, върху които Търговското дружество иска да се учреди право на ползване, Общинските съвети могат да предоставят единствено по условията на пар. 27, ал. 2 от преходните и заключителни разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за ползване на земеделските земи. Според него земи, които са остатъчен фонд на общината и са й предоставени от Поземлена комисия, служат за обезщетяване по неприключилите производства. Освен това земите са земеделски и по този начин се променя предназначението им. Така те се унищожават и вече няма да са земеделски.
Според друга законова разпоредба, Търговското дружество, което има сключен концесионен договор, може да поиска земи, но след като те се отчуждят.
Съгласно Закона за подземните богатства, чл.76, ал.1, обезщетенията, които трябва да се заплатят за ползването на тези земи, следва да се определят, като се има предвид какви са нанесените вреди върху земята. Считам, че тази разпоредба не е спазена. Не е спазена и оценката, а тя отразява само едно обезщетение за право на ползване, но като земеделски земи.
От всичко, което споделих, макар и на кратко, надявам се става ясно, че решението, което се взе на сесията е в противоречие на закона

Тонка Славкова
От Тонка Славкова април 11, 2016 16:04
Напиши коментар

15 Коментара

 1. aspen2016 април 14, 22:24

  Не гербажии продадоха земята на Общината, а г-н Пламен Минчев и групата на кметчето Божин Божинов. За това е жалко , че има такива като вас.

  Отговори на този коментар
 2. бургазлия април 14, 21:01

  Вие сте едни гладни гербаджии дето искате власта да се налапате ама нямате акъл да вземете властта Затова Божин ще ви бие с повече от 2000 гласа

  Отговори на този коментар
  • Каваклец април 14, 22:24

   Гладните и без акъл са в общината, кметуват и лапат, лапат, все не им стига! Божката на кукуво лято ще бие, ако не сменя бюлетини щеше само да сънува общината! Голямата измама Божин! До една година и две хиляди няма да останат да живеят в Тополовград! Само тези в общината без акъл дето слага и дето не могат да пишат ще останат, най-приближените му лижегъзовци!

   Отговори на този коментар
   • Дон Корлеоне април 15, 15:05

    Не можете да приемете че Божин е докара в общината 40 милиона сега ще докара още 20 милиона от гербажийското правителство А вас не ви еб… за нищо защото не можете да спечелите едни избори . С тези тъпизми дето ги пишете на следващите избори ще ви бие като шкембе в дувар с 3000 гласа

    Отговори на този коментар
    • Мата Хари април 15, 15:43

     Не Божин е докарал тези пари, проектите са от преди него, той изхарчи парите само! На следващите избори той няма да бие никой и с 30 гласа! Вече ще бъде пълна развалина!

     Отговори на този коментар
     • Иванов април 18, 16:15

      Мата Хари,като проектите бяха от преди защо не ги реализираха,нали бяха много умни и красиви!Парите се изхарчиха и се вижда какво е направено!На такива като теб е простено защото не разбираш от проекти и политика!Разходите по проектите се следят под лупа от няколко комисии, но какво да обяснявам, много прост народ в този град,разбират от всичко.но ги мързи да направят нещо,само знаят да критикуват.

 3. Mil април 14, 17:47

  Май балона Божин вече се спука! Неговите общински съветници застават срещу неговите интереси! Или не е имало парче от „баницата“ за всички?! Започва да става интересно! И Карата скоро ще се обърне срещу Кмета, а може би вече тайно го прави? Ще се чуе и за това!

  Отговори на този коментар
 4. aspen2016 април 14, 17:15

  Минчев пак лъжеш и мажеш! От какво си недоволен.Предния мандат продадохте над 19000 декара с Кметя. Тогава нямаше абсурди и всичко беше законно а…

  Отговори на този коментар
 5. smeshko smeshkov април 14, 17:11

  Г-н Минчев не ни разяснявахте алинеи и параграфи, когато продадохте 21 000 декара плодородна земя на общината през предния мандат с г-н Кмета, а сега когато става въпрос за 300 декара чукари отдавани под наем на фирма в която работят 120 човека от нашата община се бунтувате. …………….. Вземете пример от гербажиите, те не работят за комисионни като вас ,а в интерес на Общината и хората в нея.

  Отговори на този коментар
  • устремен април 14, 21:10

   Комисионните на гербаджиите са огромни и умират от яд че те не могат да ги вземат и от Тополовград .Питайте този от Любимец. Това обвиняваха непрекъснато Божин а той ги смаза на изборите Техния кандидат кмет магазинер не става за нищо а вие дето пишете тук не ви е ясна политиката затова ще бъдете в задния двор

   Отговори на този коментар
   • божинкуу април 14, 22:38

    Комисионните на Божинкуу били много големи и умирал от яд като не му ги дават, затова питайте в предния двор на общинската мандра, първите дами да кажат с какво ги смаза за изборите?? комисионните за Божинкуу били дебели доста….та в предния двор всичко се знае! има и записи!

    Отговори на този коментар
  • сериозен април 15, 16:49

   Смешко наистина е смешен ! Гебраджиите в Тополовград умират от яд че не можаха да спечелят Те продъжават с ината си да работят против общината . Затова Божин ще ги бие под път и над път с хиляди гласа повече

   Отговори на този коментар
   • Сериозен април 15, 18:17

    Най-го яд Божин, че няма да може да опъва още, бюджета на общината свършва, милиони няма да види и какво ще прави сега, от къде парички ще взима

    Отговори на този коментар
    • банкер април 15, 20:42

     Божин ще докара още 20 милиона ама вие нищо няма да видите защото парите обичат умните хора а не такива като вас дето само търсите кусури а не сте направили нищо ..

     Отговори на този коментар
 6. zoia април 13, 22:28

  нали вие – общинските съветници на Кмета ги сътворявате тези неща, нали докладната се входира от Кмета и това е негово и ваше решение, или както си го наричате „абсурд“, за това пак ли ви е виновна опозицията?или не ви запушиха с нещо устите и се разприказвахте, нима продажбата на земеделска земя в предишния мандат не беше абсурдна или тогава с „пълни усти“ неможехте да приказвате?

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама