Самодейци изнесоха двучасов концерт за Празника на Елхово

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 24, 2016 07:34

Самодейци изнесоха двучасов концерт за Празника на Елхово

Акценти

  • Накрая беше представено знамето с герба на града, извезано от сръчните ръце на елховлийка

Свързани публикации

Близо два часа концерт изнесоха самодейци по случай Празника на Елхово. Той се състоя в салона на читалището в понеделник вечерта и с него бе поставено началото на честванията.

Забавленията започнаха от 18 часа на елховска сцена. Чаровни бяха изпълненията на малките балерини от балетната школа на Милена Вълева и децата от вокалната група на Елена Иванова.

Със своето изпълнение зарадваха публиката малчуганите на учителките Мария Танева и Вася Георгиева от ЦДГ „Надежда”.

Доста успешен беше дебюта на групата на Марина Чавдарова” Младо тракийче”.

Сърцата на публиката грабнаха хоровете за обработен фолклор на Нико Попов и за автентичен фолклор на Пенка Кючукова. Както и групата за стари градски песни на Георги Дерменджиев и оркестърът за народна музика на Георги Георгиев, където свири княжевския гадулар Д. Атанасов, който гастролираше в града. Всички от околноста знаят,че той е доказан музикант и ръководител и основоположник на цял род княжевски музиканти. Синът му Михаил свири на гайда в танцовия ансамбъл „Загорци“ – Нова Загора. Завърши музикално училище и има изпълнения навсякъде. Другият му син Гошо също свири на гъдулка, а внукът – Михаил младши учи в музикално училище в момента за гадулар.

За пореден път хореографията на Марина Чавдарова и ръководството на доайена от елховското читалище Димитър Чернилов доказаха на какво са способни заедно с танцовия клуб ”Цветница”.Те се открояваха сред останалите с носиите, професионализма и издържаноста си.

Най новия си танц показа групата за народни танци на Донка Иванова. Тяхната изява беше за втора поредна година на читалищната сцена за празника на града.

Песента „Зелената стара чешма” на Мими Иванова звучеше прекрасно от устата на малката Весела Димитрова. Тя беше достоен завършек на приятната вечер, която изпълнителите подариха на елховлии и гостите на града за празника на Елхово.

Накрая водещата Йовка Димитрова представи знамето с герба на града, извезано от сръчните ръце на елховлийка и бяха поднесени кошници със цветя от кмета – Петър Киров и председателя на Общинския съвет.

This slideshow requires JavaScript.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 24, 2016 07:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама