За 8 март харманлиец подари на съпругата си супермаркет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 23, 2016 11:22

За 8 март харманлиец подари  на съпругата си супермаркет

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 11/651, година XIV, 18-24 март 2016

Свързани публикации

За 8 март някои мъже подаряваха цветя на жените си, други автомобили, но харманлиецът Даниел подари на съпругата си Галина магазин. Всъщност магазинът беше разработен от 8 години, само че се намираше в по-малко помещение в сграда, намираща се в близост до Културния дом на Харманли. Сега търговският нюх на главата на семейството реши, че Галина заслужава много по-голямо поле за изява и го разшири двойно.
Съпругата е много радостна от това, защото изпитва удоволствие от работата си и колкото е повече, толкова повече е удовлетворението от нея. Не й пречи фактът, че търговията с хранителни стоки е рискова, защото правилата са много рестриктивни и за всяка стока трябва да се следи срока на годност. „Работата ни с клиентите показва какво да зареждаме, в какви количества и какво да им предлагаме. Много рядко изхвърляме стока, предимно зеленчуци, заради малката им трайност”, казва Галина.
Фирмата й се казва „Даниел и синове“ и е кръстена на най-скъпите й хора – съпругът и децата й. Не се притеснява от големите вериги ЛИДЛ и БИЛЛА, защото зарежда директно от производителите. Например цените на млечните им продукти са най-ниските в града, защото имат такъв склад и са дистрибутори на доста мандри в България.
В момента в супермаркета работят осем човека, от които трима са от една седмица.
На въпроса защо разшириха магазина Галина отговаря: “През годините сме си създали имидж, имаме постоянни клиенти. Искаме да им предложим по-добри условия, за да им е по-удобно пазаруването. Старият магазин бе малък и доста хора подминаваха, като видят, че на касата има опашка. Сега е по-спокойно, клиентите могат спокойно да разгледат стоката. Хората са изнервени от работа и като дойдат в магазина трябва да им осигурим спокойствие да пазаруват.“
За Галя това е най-добрият подарък, защото е работохолик. Не я блазнят лъскавите коли. Работи в магазина, когато не зарежда от склада по други градове. През деня пътува с камион и доставя млечните продукти.
Съчетанието на домакинската работа с тази на мениджър не е проблем за Галина. Тя с удоволствие се грижи за домакинската работа, за семейството си и за бизнеса. През малкото свободно време ходи на народни танци, да разпуска.
Твърди, че онова, което е необходимо за този бизнес, е да притежаваш много търпение и прецизност. „На мен ми е приятно да виждам усмихнати клиенти, когато са останали удовлетворени от пазаруването в магазина”, споделя тя.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 23, 2016 11:22
Напиши коментар

1 Коментар

  1. marga март 23, 12:51

    това оня големия Даниел ли е?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама