Самодейни състави си припомниха съвместни изяви

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 3, 2006 04:45

Самодейни състави си припомниха съвместни изяви

За да отпразнуват заедно на 1 март двойния празник – Деня на самодееца и Баба Марта – се бяха събрали два самодейни колектива – ВГ ,,Водолей“ с ръководител Теохар Теохаров от Симеоновград и самодейният състав ,,Родолюбие“ с ръководител Недялка Минчева от село Навъсен.
Празненството се състоя в кръчмата на селото, където любезните домакини се бяха постарали да посрещнат гостите си както подобава. Масите бяха отрупана със специалитети, приготвени от самите домакини – тиквеник, сладка баница, кекс, турски шекер, баклава, пита и домашна пуйка със зеле, приготвена от сръчните готвачки Недялка Меранзова и Вълка Бинишева.
На входа всеки гост бе посрещнат с карамфил, хляб и мед, и с по една мартеница.
Официалната част на празника се състоеше в изпълнения на двата колектива, които преди няколко месеца бяха заедно в съседна Македония и радваха тамошната публика.
Първи пяха ВГ ,,Водолей“, а след техните изпълнения на импровизирана сцена се явиха сладкогласните домакини. Те пяха и играха хоро заедно, а след това демонстрираха и индивидуални изпълнения в съпровод на акордеон.
Кметът на селото Динка Иванова благодари градоначалника на община Симеоновград Румяна Бозукова и нейния екип затова, че първа се е сетила за техния самодеен колектив и ги е извела в чужбина.
От община Симеоновград кметът Румяна Бозукова подари на „Родолюбците“ кафе машина, ароматно кафе и хубави шоколадови бонбони.
Недялка Минчева прочете свое произведение ,,Ода за родния край“, посветена на село Навъсен.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 3, 2006 04:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.