Роми се подиграха с най-светлия празник

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 12, 2007 19:23

Роми се подиграха с най-светлия празник

Акценти

  • Полицията ги арестува, а съдът в Харманли ги осъди на 15 дни арест

Свързани публикации

Тримата братя от ромски произход се подиграха със свещеник и миряни с най-светлия християнски празник Великден. По-късно за тази си непристойна проява и за обидите към органите на реда те са осъдени на 15 дни арест.
Инцидентът е станал вечерта, когато в църквата ,,Св. Николай Чудотворец“ отец Димитър е извършвал Празнично богослужение.
Когато дойдох пред църквата, видях тези момчета, които стояха отпред, викаха и псуваха. След като влезнах в църквата, аз се помолих пред иконата за тях и си казах ,,Прости им, Господи, те не знаят какво вършат“. След като излезнах навън видях само едно кълбо. Те бяха скочили и ударили Стефан, който беше там и е от Църковното настоятелство, споделя за вестника отец Димитър.
Пожарникарите, които били там, съобщили за инцидента на дежурния на Полицейско управление (ПУ) Симеоновград. При отвеждането им и тримата псували, и заплашвали със саморазправа служителите на реда. На другия ден те бяха осъдени от Харманлийския районен съд. Мирослав Господинов 28г, Динко Господинов 32г и Пламен Георгиев 20 г получиха административно наказание задържане 15 дена в РПУ Харманли затова, че са се държали непристойно в църквата по време на Великден, псували са свещеника и органите на реда. С това те са нарушили чл. 1, ал. 2 от Указа за борба с дребното хулиганство (УБДХ).
В мотивите за присъдата е записано, че тримата са обърквали реда на шествието, хвърляли са трева върху главите на хората. Направен им е акт от полицаите за констатиране на нарушението.
И тримата братя вече са осъждани за притежание на наркотични вещества.

От известно време се забелязва, че още щом спре кола на гробищата край „Лозенград“ или хора отидат да почетат паметта на свой починал близък, тълпи роми се насочват към погребалния парк. Щом хората си тръгнат те веднага плячкосват всичко, което е оставено от опечалените по гробовете на близките им.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 12, 2007 19:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама