РИОСВ – Стара Загора иска от „Брикел“ да премахне боклуците, които гори

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 10, 2019 18:14

РИОСВ – Стара Загора иска от „Брикел“ да премахне боклуците, които гори

Акценти

  • Въприки многото сигнали от два месеца, досега от тази институция не бяха реагирали адекватно.

Свързани публикации

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Стара Загора е издала предписания на ТЕЦ „Брикел” ЕАД, да отстрани съхраняваните горива в топлоцентралата, които не са разрешени според действащото Комплексно разрешително. Те са поставили срок за това и той е 25 септември. До 30 октомври трябва да почистят и биомасата, съхранявана на площадката на брикетна фабрика.

Предписанията са издадени от експертите на РИОСВ – Стара Загора при извънредната проверка на място на 9 септември, когато е била  приложена принудителна административна мярка за спиране на котли от № 1, 2, 3, 4, 5 и 6 на горивната инсталация за производство на топлинна енергия на ТЕЦ „Брикел“ ЕАД, гр. Гълъбово.

Съветниците от ОбС Гълъбово са гласували тайно решение за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ-а до града, съобщи сайта „За Истината“. Става въпрос за 500 000 тона годишно.

Италианската държава плаща 200 евро на тон на онези италианци, които събират боклуците. Те от своя страна плащат 47 евро на тон този боклук да бъде докаран до България и плащат 53 евро на съответните фирми в България, които приемат този боклук. Нямаме точните данни какви са количествата, които идват”. Това заяви в предаването „Здравей, България“ заместник-председателят на Комисията по енергетика в НС Таско Ерменков.

През месец юли прохаляк от терена на „Брикел“ за около половин час обви град Гълъбово и околностите му. Едва след 20 часа, когато във Фейсбук бяха публикувани много снимки и коментари от РИОСВ реагираха.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 10, 2019 18:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама