Публикуваха одобрените на първи етап проекти по ТГС с Турция

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 12, 2016 11:33

Публикуваха одобрените на първи етап проекти по ТГС  с Турция

Акценти

  • Следва последен кръг, при който за окончателно финансиране ще бъдат одобрени малко над 30 проекта.

Свързани публикации

През седмицата стана ясно, че проект от община Харманли е одобрен от МТСП за финансиране по „Красива България“. Той е за възстановяване на изгорялата преди 7 месеца сграда на кметството в село Рогозиново. Споразумението вече било подписано от ръководството на общината.

На 29 юни след заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България – Турция 2014-2020 бяха публикувани списъци с одобрени и неодобрени проекти. От тях се вижда, че един проект, в който участва община  Харманли е одобрен за втори етап, а друг отхвърлен. По първия тя е партньор на Тракийския университет в Одрин и е свързан с екология. Ще се купува техника за обработване на отпадъците.

Вторият, неодобреният е за облагородяване на местността Изворът на Белоногата.

От училище „П. Р. Славейков“ не са в списъка с одобрените проекти.

Сред преминалите на втория етап има още два, идващи от Харманли. Единият е на Асоциация за насърчаване на учението през целия живот в България (Association for promotion of lifelong learning), Harmanli. Той е „Красотата на Странджа – откриване, изследване и разпространение на природното и културно наследство в Българо – Турския трансграничен регион“ (The beauty of Strandja – to explore, discover and spread the natural and cultural heritage in Bulgaria-Turkey cross-border region). Кой е представителя на тази организация в Харманли не е известно.
Другият е на Бизнес център – Хармани и се нарича „Strandza Sakar Gastronomy Routes.

От списъка ставя ясно, че има допуснати проекти на община Маджарово, на няколко НПО от Хасково, на ХТПП, от Димитровград. Четири са на Тополовград – на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ – на музея, на общината и на туристическо дружество „Вишеград“. Един има за Ивайловград.

Кои ще са одобрените за финансиране проекти ще стане ясно след третия кръг.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 12, 2016 11:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама