Публикуваха одобрените на първи етап проекти по ТГС с Турция

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 12, 2016 11:33

Публикуваха одобрените на първи етап проекти по ТГС  с Турция

Акценти

  • Следва последен кръг, при който за окончателно финансиране ще бъдат одобрени малко над 30 проекта.

Свързани публикации

През седмицата стана ясно, че проект от община Харманли е одобрен от МТСП за финансиране по „Красива България“. Той е за възстановяване на изгорялата преди 7 месеца сграда на кметството в село Рогозиново. Споразумението вече било подписано от ръководството на общината.

На 29 юни след заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България – Турция 2014-2020 бяха публикувани списъци с одобрени и неодобрени проекти. От тях се вижда, че един проект, в който участва община  Харманли е одобрен за втори етап, а друг отхвърлен. По първия тя е партньор на Тракийския университет в Одрин и е свързан с еклогия. Ще се купува техника за обработване на отпадъците.

Вторият, неодобреният е за облагородяване на местността Изворът на Белоногата.

От училище „П. Р. Славейков“ не са в списъка с одобрените проекти.

Сред преминалите на втория етап има още два, идващи от Харманли. Единият е на Асоциация за насърчаване на учението през целия живот в България (Association for promotion of lifelong learning), Harmanli. Той е „Красотата на Странджа – откриване, изследване и разпространение на природното и културно наследство в Българо – Турския трансграничен регион“ (The beauty of Strandja – to explore, discover and spread the natural and cultural heritage in Bulgaria-Turkey cross-border region). Кой е представителя на тази организация в Харманли не е известно.
Другият е на Бизнес център – Хармани и се нарича „Strandza Sakar Gastronomy Routes.

От списъка ставя ясно, че има допуснати проекти на община Маджарово, на няколко НПО от Хасково, на ХТПП, от Димитровград. Четири са на Тополовград – на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ – на музея, на общината и на туристическо дружество „Вишеград“. Един има за Ивайловград.

Кои ще са одобрените за финансиране проекти ще стане ясно след третия кръг.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 12, 2016 11:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.