Протестират в цялата страна, в Хасково и Свиленград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 9, 2020 08:12

Протестират в цялата страна, в  Хасково и  Свиленград

Акценти

  • Регионален вестник, # 28/912 година XVII, 17 - 23 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

„Искам да живея в България“, „Оставка“, „Да върнем правосъдието на държавата“. Това са само три от посланията на множеството плакати на протестиращите срещу правителството в София. Седми пореден ден хиляди хора излязоха на улицата – въпреки пандемията от коронавирус. Те протестираха срещу правителството на Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев.
Освен в София, протести се проведоха в Бургас, Пловдив, Варна, Благоевград и Габрово. Според редица медии, това е бил най-многобройният протест като брой участници в цялата страна до този момент.
От много европейски столици също идват новини за протестни действие на българи.
Град Хасково също се включи с протестни действия за искане на оставка на кабинета “Борисов 3”. От началото на седмица недоволните се събират на площада „Свобода“.
Хората скандираха „Оставка“, „Мафия“, „Мутри, вън“. Формалният организатор Тодор Топалов от „Да, България“ заяви, че искането на протестиращите е за оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Протестиращи казаха от сцената, че са против ГЕРБ, но не задължително за президента Румен Радев, тъй като народът ще реши кой да управлява след свалянето на ГЕРБ.
В четвъртък гражданите на Cвилeнгpaд също се вĸлючиха в нaциoнaлнитe пpoтecти cpeщy пpaвитeлcтвoтo и глaвния пpoĸypop Ивaн Гeшeв. Πoдгoтoвĸaтa за събитието протичаше в coциaлнaтa мpeжa Фeйcбyĸ. Нaчaлoтo бe в 18:30 ч. Πpoтecтът cтapтиpa oт нaчaлoтo нa Глaвнaтa – пpeд пoщaтa, пpeмина пo бyл. „Бългapия“ и зaвъpши нa Cтapия мocт. В останалите градове Харманли, Любимец, Тополовград, Ивайловград и Димитровград, протести нямаше, но техни жители се включиха в митингите в София.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 9, 2020 08:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама