Къщата на шампиона в село Иваново остана празна

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 9, 2020 08:13

Къщата на шампиона в село Иваново остана празна

Акценти

  • # 31/915 година XVII, 7-13 август 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Къщата в село Иваново, Харманлийско, собственост на най-силният мъж на планетата, няма да дочака собственика си. Тя бе купена от Антонио Кръстев през миналата година, но той загина в САЩ в средата на миналия месец, а на една от стените има рисунка на неговия съсед. Художникът е Пенчо Лозанов, а с шампиона са имали уговорка да му направи още рисунки.
Антонио Кръстев е роден на 10 октомври 1958 година в Хасково. Негов откривател е треньорът от Димитровград Иван Тенев, а след това е поет от Слав Славов. Попада в полезрението на великия Иван Абаджиев и вече всичко е история.
Антонио Кръстев е двукратен световен (Сьодертале 1985 и София 1986) и двукратен европейски (Карл-Маркс-Щадт 1986 и Реймс 1987) шампион.
Освен това, три пъти е вицешампион на континента и веднъж втори на планетата. Като юноша е световен и европейски шампион през 1981 г. През 1987 г. получава глобална известност с това, че в кат. +110 кг изхвърля най-голямата тежест в историята, като по време на световното първенство в Острава на 13 септември 1987 г. заковава над главата си 216-килограмова щанга. Това постижение остава неподобрено близо 30 години. Антонио подобрява пет световни рекорда – четири в изхвърлянето и един в двубоя (467.5 кг от Реймс 1987 г.).
Обявен е за “Най-силният човек на планетата” според признанието на американското списание “Пауър лифт”. На олимпиадата в Сеул 1988 пристига като абсолютен фаворит при супертежките щангисти с двете си световни и европейски титли, но оттеглянето на българския тим от игрите не му позволява да излезе на подиума.
От 1991 г. Кръстев живее и работи в Северна Америка. Дълго време ръководи клуб по вдигане на тежести в Университета в Торонто, Канада. Три години след това се мести в САЩ, където основа частен тежкоатлетически клуб в Минесота. Работи и като шофьор на камион.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 9, 2020 08:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама