Съдят полицай за причиняване на смърт по непредпазливост

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 9, 2020 07:50

Съдят полицай за  причиняване на смърт  по непредпазливост

Акценти

  • # 30/914 година XVII, 31 юли - 6 август 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Съдят пътния полицай З.М. от Харманли за причиняване на смърт по непредпазливост. Той е обвинен в това, че при шофиране на полицейски автомобил в землището на село Надежден е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на С.А. Случаят е от края на април 2017 година.
Тогава служителят на МВР и колегата му подали сигнал за спиране на моторист, който се движел с висока скорост и без каска. След като водачът не се подчинил, започнала гонка. При преследването мотористът е завил по черен път и се вдигал облак прах, който е затруднил видимостта. В това време мотористът рязко натиснал спирачката, а патрулката го прегазила. Шофьорът е починал на място.
Адвокатът на подсъдимия каза още, че водачът на мотопеда се е движел без шофьорска книжка, с наличието на 2,49 промила алкохол, а превозното средство е било нерегистрирано по надлежния ред.
Съдът взе предвид внесената молба от защитника на частния обвинител и отложи делото за разглеждане в следващо съдебно заседание, поради непредставено заключение на назначена автотехническа и съдебномедицинска експертиза в законоустановения седемдневен срок преди насроченото съдебно заседание.
Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 27 август от 10.00 ч.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 9, 2020 07:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама