Проф. Петър Льондев получи символа на Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 6, 2016 13:32

Проф. Петър Льондев получи  символа на Харманли

Проф. Петър Льондев получи плакета на Харманли, който му се дава за присъденото му звание “Почетен гражданин”. Това стана на Тържествената сесия, която се състоя на 2 май, за Празника на града. Кметът Мария Киркова освен плакета му даде грамота и Удостоверение, подпечатано с печата на града.
Развълнуваният професор сподели: „Това, което съм го чувствал в моя роден град, съм го превърнал в музика. До края на живота си ще остана с обичта си към Харманли.“
Писал съм много музика за хорове, песни, но най-много пиша за Харманли и не съм виновен за това. Сърцето все ме тегли към родния ми град.”
На Тържествената сесия присъстваха официални лица от Парламента, от Областна администрация, съветници и граждани.
Областният управител Станислав Дечев пожела на съветници и администрация да работят задружно, а на харманлийци честити празника.
Народният представител Делян Добрев, след като гледа презентацията на забележителности от Харманли, пожела сегашното управление да остави следа във вековния живот на Харманли.
Неговата колежка Евгения Ангелова пожела на всеки един да има желанието да работи не за себе си, а да работи в името на общата кауза, защото бъдещето на Харманли зависи от това.
От името на групата съветници на ГЕРБ Стефка Здравкова пожела с обединените усилия на общината, институциите, бизнеса, с инициативността и волята на гражданите да постигнат стабилно развитие и стабилност на родния град.
Светла Георгиева от Тракийското дружество каза: “Това рядко съвпадение на Великден и Празника на града, ние жителите на град Харманли, свързваме с готовността да дадем максималното от себе си за съединяването на традициите на многовековния ни град с желаното от всички ни европейско бъдеще.“
За Сезгин Мустафа от ДПС: „Празник като този идва да покаже колко е важно да бъдем обединени, да вървим обединени и заедно по пътя на просперитета на нашия град.“
Общинският съветник Светлана Николова „Този, носещ изключителна символика за харманлийци празник, е някак си по-светъл от другите, защото е на втория ден след Великден, поставящ началото на Светлата седмица, носеща просветление и надежда за всички!“
Почетният граждани на Харманли Стефан Чернев пожела на харманлийци да се сбъдне това, което каза кмета и другите изказващи се. „На Харманли е небходимо да има повече икономика, повече зайчевци да има, повече училища, повече хора”, уточни той.
Мария Киркова благодари на дошлите в Културния център, които с присъствието допринесоха за тържествената и празнична атмосфера на град Харманли. „Тази година празникът е още по-светъл и шарен, защото магията на християнския Великден е навсякъде около нас“, каза тя.
В края на сесията Стефан Чернев подхвърли на професор Льондев да каже, че има близки в Черна могила, от където има роднини и кметът Мария Киркова. Това развесели залата, а председателят Иван Димитров каза: „Няма да коментирам, който е от Черна могила трябва ли да бъде венцехвален или не. Благодаря на всички, че уважихте с присъствието си и по този начин изразихте уважение към почетния гражданин проф. Стефан Льондев“.

На заседанието на ОбС и в църквата присъстваха почетните граждани Стефан Чернев, Никола Зайчев, Матей Калпаков, Веселин Гарванов, Иван Еджиев, Ангел Бонев, Атанас Николов. В храма „Св Атанасий“ архирейският наместник отец Живко в съслужие с отец Георги отслужиха Благодарствен молебен към Господа и отправи молитви към светеца Свети Атанасий да запази града ни и той да преуспява.Вторият ден от Възкресението на Господа съвпада съвпада с Празника на Харманли.
“На този ден се е сътворила църква на светеца Свети Атанасий. Честит празник и нека Божията благодат да бъде върху нас,“ пожела свещеникът.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 6, 2016 13:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама